Αθλητισμός|30.11.2021 20:00

Πέθανε ο θρύλος της Λίβερπουλ Ρέι Κένεντι

Newsroom

Βαρύ είναι το πένθος στο αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο θρυλικός Ρέι Κένεντι.

Μετά από πολυετή μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον, ο άλλοτε σπουδαίος Άγγλος διεθνής άσος της Λίβερπουλ και της Άρσεναλ, άφησε την τελευταία του πνοή.

Αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως κεντρικός μέσος από την Άρσεναλ, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ το 1971, το όνομα του Ρέι Κένεντι συνδέθηκε κυρίως με τη Λίβερπουλ, με την οποία, ως αριστερός εξτρέμ πια, πανηγύρισε 11 τίτλους σε μια οχταετία, μεταξύ των οποίων και τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών με την εκπληκτική ομάδα του Μπομπ Πέισλι το 1977, 1978 και 1981.

Σκόραρε 148 γκολ σε 581 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Αγγλίας σε βάθος 15 ετών, ενώ φόρεσε 17 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας από το 1976 ως το 1980 πετυχαίνοντας τρία γκολ.

«Θρηνούμε τον θρυλικό πρώην παίκτης μας Ρέι Κένεντι, ο οποίος έφυγε απ' τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Οι σκέψεις όλων στη Λίβερπουλ  είναι στην οικογένεια και στους φίλους του Ρέι σε αυτή τη θλιβερή και δύσκολη ώρα. Αναπαύσου εν ειρήνη Ρέι, 1951-2021» έγραψε η Λίβερπουλ.

«Τι παίκτης και τι υπέροχος άνδρας ο οποίος υπέφερε τόσο πολύ από τη νόσο του Πάρκινσον σε όλη του τη ζωή. Σίγουρα δε θα περπατήσει ποτέ μόνος του. RIP Ray YNWA», έγραψε στο twitter ο παλαίμαχος επιθετικός των Κόκκινων, Τζον Όλντριτζ αποχαιρετώντας τον σπουδαίο αριστερό μέσο της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Η μεταγραφή του από την Άρσεναλ είχε προκαλέσει κρότο στο αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς οι 200.000 λίρες που δαπάνησε η Λίβερπουλ ήταν το μεγαλύτερο ποσό που είχε δώσει ποτέ για έναν ποδοσφαιριστή.

«Έφυγε ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών για την ομάδα της Λίβερπουλ. Οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι γνωρίζουν σπουδαίος ήταν. Πάλεψε πολλά χρόνια με μια φρικτή ασθένεια με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα», έγραψε ο Τζεντ Ρεα, ο επίσημος στατιστικολόγος της Λίβερπουλ.

Ο Κένεντι μετά τη Λίβερπουλ αγωνίστηκε στη Σουόνσι ενώ είχε περάσει κι από την Κύπρο όπου στα τελειώματα της καριέρας του ήταν παίκτης-προπονητής στον Πεζοπορικό.

θάνατοςΠάρκινσονΛίβερπουλPremier League