Αθλητισμός|01.12.2021 18:36

Σοκάρει η φωτογραφία της χτυπημένης Γαλλίδας τζουντόκα Μαργκό Πινό - Κατήγγειλε ξυλοδαρμό απ' τον σύντροφο - προπονητή της

Newsroom

Σοκάρει η καταγγελία, και κυρίως η φωτογραφία, της Γαλλίδας τζουντόκα, Μαργκό Πινό, η οποία πριν από λίγους μήνες αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο μεικτό ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην αστυνομία η27χρονη πρωταθλήτρια, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής δέχθηκε βίαιη επίθεση μέσα στο σπίτι της από τον σύντροφο και προπονητή της και άλλοτε πρωταθλητή τζούντο, Αλέν Σμιτ, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. «Με έβρισε, με γρονθοκόπησε, το κεφάλι μου χτύπησε στο πάτωμα αρκετές φορές, και στο τέλος με στραγγάλισε» αναφέρει η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2020, σε ανάρτησή της στα social media, όπου παράλληλα δημοσιεύει μια φωτογραφία της με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης.

«Χρειαζόταν να πεθάνω;»

Οπως εξηγεί η Πινό, κατάφερε τελικά να ξεφύγει από τον σύντροφό της καταφεύγοντας στο σπίτι των γονιών της, έχοντας υποστεί μεταξύ άλλων κάταγμα στη μύτη. Κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές, εν συνεχεία ο Σμιτ συνελήφθη και κρατήθηκε, όμως την Τετάρτη (12/1) το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή της Πινό, η οποία σχολίασε: «Τι αξία έχει η συκοφαντική υπεράσπισή τους απέναντι στις πληγές μου και το αίμα που χύθηκε στο πάτωμα του σπιτιού μου; Τι χρειαζόταν; Ισως να πεθάνω τελικά;» και πρόσθεσε: «Πιθανότατα το τζούντο ήταν αυτό που με έσωσε. Η σκέψη μου όμως είναι σε εκείνες που δεν μπορούν να πουν το ίδιο».

 

κακοποίησηΤζούντοΓαλλίαενδοοικογενειακή βία