Αθλητισμός|01.12.2021 22:20

ΑΕΚ - Κηφισιά 4-0: «Κλείδωσε» την πρόκριση με... 4άρα!

Newsroom

Η ΑΕΚ έκανε τη... δουλειά, επικράτησε 4-0 της Κηφισιάς στο πρώτο ματς για τους 16 του Κυπέλλου και έκλεισε ήδη εισιτήριο για την προημιτελική φάση καθώς έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς που θα γίνει σε τρεις εβδομάδες.

Η Ένωση των πολλών αλλαγών, δυσκολεύτηκε κάπως στο α' ημίχρονο, αλλά μόλις πέτυχε το 1-0 στο 52' με τον Ανσαριφάρντ... λύθηκε. Μέσα σε διάστημα λιγότερο των 20 λεπτών έφθασε στο 4-0 και «καθάρισε» την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολλές αλλαγές έκανε στο ματς του ΟΑΚΑ ο Αργύρης Γιαννίκης. Ήταν μία ευκαιρία για τον Έλληνα τεχνικό να ανοίξει το ροτέισον. Να δώσει ανάσες σε βασικούς και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι στιγμής είτε έρχονταν από τον πάγκο είτε γενικότερα δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή.

Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 7' με τον Μιχελή να διώχνει με τα πόδια το πλασέ του Ανσαριφάρντ που έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από πολλές κόντρες. Το 0-0 παρέμεινε με την Ένωση να έχει νέα μεγάλη ευκαιρία στο 13' με τη σέντρα-σουτ του Ρότα να βρίσκει το δεξί δοκάρι της Κηφισιάς.

Στο 19' ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πλάσαρε με το αριστερό, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Κηφισιάς και απομακρύνθηκε. Ενώ στο 22' τη σκυτάλη πήρε ο Σάκχοφ που με ωραίο σουτ απείλησε τον Μιχελή.
Όσο για την Κηφισιά προσπαθούσε να αμυνθεί όσο καλύτερα γίνεται και να βρει μία καλή φάση. Όπως αυτή του 29' με τον Τετέϊ που μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώτας.

Η ΑΕΚ μπήκε με φόρα στο δεύτερο 45λεπτο. Επέβαλλε τον ρυθμό της και έψαξε το γρήγορο 1-0. Γκολ που, τελικά, ήρθε από στατική φάση στο 52'. Ο Γέβτιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Ανσαριφάρντ με γυριστή κεφαλιά κρέμασε τον Μιχελή δίνοντας το προβάδισμα στην Ένωση.

Και στο 57' ήρθε το 2-0 από τον Σβάρνα! Ένα γκολ που ξεκίνησε από κλέψιμο του περίπου στη μεσαία γραμμή με τον στόπερ της Ένωσης να κάνει εξαιρετική κάθετη κίνηση, να συνδυάζεται με τον Ανσαριφάρντ, να πατά στην περιοχή και να σκοράρει.
Το 2-0 έδινε άνεση και «αέρα» στην ΑΕΚ με τα χαμόγελα να παγώνουν στο 64', όταν αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ο Λιβάι Γκαρσία.

Στο 69' η ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Τάνκοβιτς. Ο Γέβτιτς εκτέλεσε έξυπνα με κοντινή πάσα το φάουλ, βλέποντας ότι ο Τάνκοβιτς ήταν μόνος του στο ύψος της περιοχής. Ο Σουηδός πήρε τη μπάλα την έφερε στο δεξί, έκανε το δυνατό σουτ και έγραψε το 3-0.

Η Ένωση δεν κατέβασε... το πόδι από το γκάζι. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 73' έφθασε στο 4-0 με τον Χατζισαφί. Ο Ιρανός άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Γέβτιτς, κοντρόλαρε, έκανε το διαγώνιο σουτ και σκόραρε.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ (70' Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80' Μοχαμαντί), Λιβάι Γκαρσία (64' λ.τρ. Άμραμπατ), Τάνκοβτς (70' Αραούχο), Ανσαριφάρντ (80' Κοσίδης).

Κηφισιά: Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61' Τζέλη), Πρίτσας (46' Ντοριβάλ), Καλλέργης (61' Κρητικός), Παπασάββας (81' Παπαγγελής), Τετέϊ (73' Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης.

Κύπελλο ΕλλάδαςΚηφισιάΑΕΚ