Αθλητισμός|02.12.2021 07:35

Προς αναβολή ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, Ιωνικός - ΠΑΟΚ και κυβερνητικές σκέψεις για γενικό λουκέτο στις εξέδρες

Newsroom

Η Αστυνομία ζητεί να μην πραγματοποιηθούν τα κυριακάτικα (5/12) παιχνίδια της Super League μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ λόγω των επιπρόσθετων μέτρων που θα ληφθούν για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα. Και φαίνεται πως ανεξάρτητα απ' τη βούληση της αρνητικής στο ενδεχόμενο αυτό Λίγκας (όπως και οι ομάδες), εν τέλει θα επικρατήσει το «θέλω» της ΕΛ.ΑΣ. που εφόσον δηλώνει ότι αδυνατεί να αστυνομεύσει τους αγώνες, η αναβολή θεωρείται αναπόφευκτη.

Παράλληλα, όμως κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (1/12) προέκυψαν και οι πληροφορίες περί σκέψεων στην κυβέρνηση για γενικό λουκέτο στις εξέδρες όλων των γηπέδων σε όλα τα σπορ... αλά Βαυαρία, όπου ήδη προ ημερών ανακοινώθηκε το lockdown σε όλα τα στάδια του ομόσπονδου κρατιδίου. Αιτία στάθηκε η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA ένα παρόμοιο μοντέλο εξετάζει και η ελληνική κυβέρνηση λόγω της δραματικής ανόδου των κρουσμάτων Covid-19. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, επίκεινται ανακοινώσεις την προσεχή Τρίτη δίχως όμως ακόμη να έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Στο ίδιο ρεπορτάζ πάντως τονίζεται πως «αν πράγματι αποφασιστεί το κεκλεισμένων των θυρών, τότε οι ομάδες θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά, αφού κατ' ουσίαν θα πρόκειται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν χωρίς την παρουσία του κόσμου- και τα έσοδα, φυσικά, που αυτή αποφέρει στους συλλόγους». Επίσης σημειώνεται ότι «εξίσου άσχημη τροπή θα είναι, βεβαίως, και για τους ίδιους τους φιλάθλους, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και τεράστιας ψυχολογικής πίεσης θα στερηθούν ένα από τα τελευταία... αποκούμπια χαλάρωσης».

Ιωνικός ΝικαίαςΚορονοϊόςΠΑΟΚSuperLeagueΑΕΚΠαναθηναϊκός