Αθλητισμός|04.12.2021 22:00

Κόβει την ανάσα σοκαριστικός τραυματισμός στο Ντόρτμουντ - Μπάγερν - Οι Βαυαροί πήραν το ντέρμπι

Newsroom

Πάγωσαν οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι όταν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Bundesliga μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν Μονάχου, ο Γιούλιαν Μπράντ είχε σφοδρότατη σύγκρουση στον αέρα με τον Ουπαμεκανό. Οι δύο ποδοσφαιριστές χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι με αποτέλεσμα ο άσος της Ντόρτμουντ να πέσει πολύ άσχημα στο έδαφος χάνοντας προσωρινά τις αισθήσεις του.

Οι αντιδράσεις όλων των παικτών κατέδειξαν τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς καλούσαν εσπευσμένα το ιατρικό επιτελείο να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ορισμένοι ποδοσφαιριστές έπιαναν τα κεφαλιά τους.

Λίγη ώρα αργότερα πάντως, ο Μπραντ έδειξε να συνέρχεται, δίχως όμως να συνεχίσει το παιχνίδι. Αποχώρησε απ' το γήπεδο καταχειροκροτούμενος, ενώ έσπευσε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Θρίμβος της Μπάγερν

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, σε ένα χορταστικό klassiker, η Ντόρτμουντ έβαλε όσο πιο δύσκολα μπορούσε στην Μπάγερν Μονάχου, όμως οι Βαυαροί δεν καταλαβαίνουν τίποτα επικρατώντας 2-3. Η Μπορούσια ήταν αισθητά βελτιωμένη σε όλους τους τομείς, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να λυγίσει τους Βαυαρούς που δύσκολα θα χάσουν το πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί βρήκαν γκολ από τα αποδυτήρια με τον Μπραντ (5’), όμως κράτησαν το προβάδισμα μόνο τέσσερα λεπτά. Ο Μίερ πίεσε λυσσασμένα τον Χούμελς στην μεσαία γραμμή, κέρδισε μία χαμένη μπάλα και σέρβιρε στον Λεβαντόβσκι, ο οποίος ισοφάρισε άμεσα (9’ ,1-1) με το 25ο του γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Οι Βαυαροί πήραν άμεσα το μομέντουμ και ο Κομάν που έκανε πάρτι σε κάθε φάση στην πλευρά του έγραψε το 1-2 στο 44'. Ο Γκερέιρο με άτσαλη απομάκρυνση πέτυχε συμπαίκτη του, ο Γάλλος πήρε το ριμπάουντ και με ζυγισμένο βολέ εκτέλεσε. Παρότι η Ντόρτμουντ επέστρεψε άμεσα με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Χάαλαντ (49’) από δεύτερη τελική πάσα του Μπέλιγχαμ, η Μπάγερν είπε την τελευταία λέξη.

Ο Χούμελς πήγε άτσαλα με το χέρι σε εκτέλεση κόρνερ, το VAR έπιασε την παράβαση και ο Λεβαντόφσκι εκτέλεσε την παλιά του ομάδα στο 77' διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 που έστειλε την Μπάγερν στο +4.

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα Ντόρτμουντ - Μπάγερν

Μπορούσια ΝτόρτμουντBundesligaΜπάγερν Μονάχου