Αθλητισμός|05.12.2021 18:00

Το στημένο της χρονιάς στην Κολομβία: Οι αμυντικοί... κοιτούν στο γκολ που έκρινε την άνοδο!

Newsroom

Τη διερεύνηση ύποπτων συνθηκών σε έναν καθοριστικό αγώνα για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Κολομβίας ζήτησε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της χώρας. Κι αυτό διότι το γκολ που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις κι έκρινε τον προβιβασμό χαρακτηρίστηκε ως ντροπή για το κολομβιανό ποδόσφαιρο από φημισμένους ποδοσφαιριστές.

Η Γιανέρος έπαιζε εντός έδρας με την Ουνιόν Μαγκνταλένα το βράδυ του Σαββάτου και προηγείτο με 1-0 μέχρι το 95' λεπτό, οπότε οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ στο 90+5' και το 90+6'! Το video με το νικητήριο γκολ που έχει γίνει viral, δείχνει τους παίκτες της Γιανέρος να μαρκάρουν με τα... μάτια τους αντιπάλους τους. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα έδωσε την άνοδο στην Ουνιόν αντί της Φορταλέσα, η οποία έχασε 2-1 εντός έδρας το ίδιο βράδυ από την Μπογκοτά.

«Ζητάμε από την πειθαρχική επιτροπή να διεξάγει έρευνα το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η Ενωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (ACOLFUTPRO) σε ένα tweet, ενώ δύο Κολομβιανοί διεθνείς εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τα γεγονότα. Ο Χουάν Κουαδράδο της Γιουβέντους χαρακτήρισε το γκολ της Ουνιόν ως «έλλειψη σεβασμού», ενώ ο Ματέους Ουρίμπε της Πόρτο τόνισε ότι είναι ντροπή για το κολομβιανό ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα, ο προπονητής της Φορταλέσα, Νέλσον Φλόρες, ξέσπασε σε κλάματα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Δεν ντρέπομαι να κλάψω, γιατί νιώθω ότι με κλέβουν», είπε. «Μπορούμε να χάσουμε, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

στημένοι αγώνεςΚολομβία