Αθλητισμός|07.12.2021 19:59

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του Στέφαν Γέλοβατς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η τελευταία πράξη στην τραγική κατάληξη του Στέφαν Γέλοβατς «γράφτηκε» στο Νόβι Σαντ. Ο Σέρβος φόργουορντ της ΑΕΚ κηδεύτηκε στην γενέτειρά του σε κλίμα οδύνης, με την οικογένειά του, φίλους και συναθλητές να λένε το «τελευταίο αντίο» στο γελαστό παιδί της Ένωσης, που τόσο άδικα έφυγε απ' τη ζωή.

Ο άτυχος Γέλοβατς «έσβησε» στις 5 Δεκεμβρίου, δίνοντας μία σκληρή μάχη από τις 14 Νοεμβρίου, οπότε υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια προπόνησης με την ΑΕΚ. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και «έσβησε» σε ηλικία μόλις 32 ετών βυθίζοντας στη θλίψη το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το «παρών» στην κηδεία του Γέλοβατς έδωσε και αντιπροσωπεία αθλητών της ΑΕΚ με επικεφαλής τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Μαυροειδή.

Θα τιμηθεί η μνήμη του στην Basket League

Ο ΕΣΑΚΕ, η ΑΕΚ και συνολικά το ελληνικό μπάσκετ θα τιμήσει τη μνήμη του Γέλοβατς στη διάρκεια των αναμετρήσεων της 10ης αγωνιστικής για την Basket League. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε απ' τον ΕΣΑΚΕ:

  1. Να διακοπούν οι αγώνες για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο 13ο λεπτό (το νούμερο 13 ήταν ο αριθμός με τον οποίο αγωνιζόταν στην Ένωση ο Γέλοβατς).
  2. Να αγωνιστούν οι αθλητές όλων των ΚΑΕ με το όνομα του εκλιπόντος (Jelovac) στο πίσω μέρος της φανέλας τους.
  3. Στον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου αντί του λογοτύπου του Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος, της Stoiximan, να τοποθετηθεί ειδικό γραφικό σχέδιο στην μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς.
μπάσκετΣτέφαν ΓέλοβατςΑΕΚ