Αθλητισμός|30.01.2019 08:22

Ολυμπιακός: «Μεταγραφές, τέλος»

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Ποιες µεταγραφές; Οι «ερυθρόλευκοι» πραγµατοποίησαν συνολικά πέντε προσθήκες το τελευταίο διάστηµα (Μασούρας, Αβραάµ Παπαδόπουλος, Ζιλ Ντίας, Σολδάνο, Λοντίγκιν) και κόντρα στα σενάρια που αφήνουν ανοικτό «παράθυρο» για ακόµη µία προσθήκη επιθετικού ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε αυλαία…

Μιλώντας χθες στην κάµερα της NOVA, ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράµµισε τα εξής: «Είµαι πολύ ικανοποιηµένος γι’ αυτούς που είναι εδώ. Η αγορά για µένα έχει κλείσει καιρό τώρα, έστω και αν είναι ακόµη ανοιχτή. Πάντως, αυτή η κινητικότητα και όσα γράφονται συνεχώς δεν βοηθούν την οµάδα».

∆εν παρέλειψε, ωστόσο, να κάνει ξεχωριστή αναφορά στην επιστροφή του Αβραάµ Παπαδόπουλου: «Είναι πολύ σηµαντική. Είναι δεµένος µε την οµάδα και νιώθει σαν το σπίτι του. Τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Εχουµε µιλήσει και ξέρω τον χαρακτήρα του. Ο πρόεδρος θα τον χρησιµοποιήσει και µετά, γιατί τέτοιους παίκτες και ανθρώπους θέλουµε στην οµάδα και τώρα και µετά, όταν αποφασίσει να σταµατήσει. Ο Αβραάµ είναι αρχηγός. Εχουµε ανάγκη από αρχηγούς. Οταν φύγω, θέλω και πρέπει να αφήσω έργο. Οι αρχηγοί το κάνουν αυτό. Είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν το έργο αυτό και θα το µεταφέρουν στην επόµενη κατάσταση. Τέτοιοι αρχηγοί είναι ο Αβραάµ και ο Τοροσίδης». Ο πολύπειρος στόπερ έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση µε την ερυθρόλευκη φόρµα, αλλά θα χρειαστεί µερικές ακόµη ηµέρες για να φτάσει στο κατάλληλο αγωνιστικό επίπεδο.

Μέχρι τότε ο Ολυµπιακός µετά το 3x3 εκτός έδρας, έχει δύο µατς στο «Γ. Καραϊσκάκης»: το πρώτο απόψε (19.30, NS1) µε την πάντα υπολογίσιµη ΑΕΛ και το δεύτερο το Σάββατο µε αντίπαλο τον Πανιώνιο. Από την αναµέτρηση µε την οµάδα της Νέας Σµύρνης θα απουσιάσουν οι Φορτούνης και Γκιλιέρµε, που πρόκειται να εκτίσουν ποινές λόγω κίτρινων καρτών. Απόψε, ωστόσο, θα είναι και οι δύο διαθέσιµοι, όπως και όλη η... παλιοπαρέα που ταξίδεψε την προηγούµενη Κυριακή στην Τρίπολη και πέτυχε τη νίκη (2-0) επί του Αστέρα.

«Ξεφόρτωµα»

Υπάρχει, ωστόσο, σοβαρό ενδεχόµενο να υπάρξει και ένα νέο πρόσωπο υποψήφιο να κάνει ντεµπούτο. Πρόκειται για τον Ζιλ Ντίας, ο οποίος διεκδικεί στη 18άδα τη θέση του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο 22χρονος Πορτογάλος εξτρέµ εµφανίζεται σε καλή κατάσταση στις προπονήσεις των τελευταίων ηµερών. Μάλιστα, φέτος µετρά ήδη και 24 συµµετοχές µε τη φανέλα της Νότιγχαµ. Στο µεταγραφικό µέτωπο, εξελίξεις αναµένεται να υπάρξουν στο σκέλος των αποχωρήσεων, µε τον Ματίας Ναουέλ έτοιµο να επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασµό της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Τον ίδιο δρόµο αναµένεται να ακολουθήσει άµεσα µε προορισµό την Ιβηρική και ο Ρόντερικ Μιράντα

μεταγραφέςΠέδρο ΜαρτίνςΟλυμπιακός