Αθλητισμός|30.01.2019 08:25

ΠΑΟΚ: Με 4Χ4 πριν βγει από το «σπίτι» του

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει το σερί διαδοχικών τεσσάρων εντός έδρας αναµετρήσεων υποδεχόµενος τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα επιδιώξει να το κάνει µε το απόλυτο των νικών, κάτι που δεν είχε καταφέρει την τελευταία φορά που το είχε επιχειρήσει. Τον Ιανουάριο του 2011, οι «ασπρόµαυροι» είχαν υποδεχθεί κατά σειρά Εργοτέλη (πρωτάθληµα), ΑΕΚ (Κύπελλο), Πανιώνιο (πρωτάθληµα) και Ατρόµητο (Κύπελλο) και ενώ σηµείωσαν τρεις νίκες, δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν το εµπόδιο της οµάδας του Περιστερίου, που είχε καταφέρει να φύγει νικήτρια, στην παράταση, και να πάρει την πρόκριση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να στερηθεί των υπηρεσιών του Αντελίνο Βιεϊρίνια, που συµπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στην αναµέτρηση µε τον ΟΦΗ και θα εκτίσει σήµερα την ποινή της µίας αγωνιστικής, κάτι που θα συµβεί και µε τον Εβγέν Σάχοφ. Η απουσία του Πορτογάλου ακραίου αµυντικού ανοίγει τον δρόµο για την πρώτη συµµετοχή του ∆ηµήτρη Γιαννούλη, στο δεύτερο µέρος της θητείας του στον «∆ικέφαλο του Βορρά» µετά την επιστροφή του από τον Ατρόµητο.

Οσον αφορά την απουσία του Ουκρανού µέσου, η αντικατάστασή του θα γίνει είτε µε την παρουσία του Γιόζιπ Μίσιτς για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα είτε µε την µετατόπιση του Οµαρ Ελ Καντουρί στον άξονα, καθώς ο Χοσέ Κάνιας επέστρεψε στη λίστα των τραυµατιών. Ο Ισπανός µέσος, που έγραψε τη περασµένη Κυριακή τα πρώτα του λεπτά συµµετοχής µέσα στο 2019, δεν µπόρεσε να προπονηθεί χθες λόγω ενοχλήσεων στη γάµπα και πλέον ξεκίνησε αποθεραπεία για να διαπιστωθεί αν θα προλάβει την αναµέτρηση της Κυριακής µε αντίπαλο την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Οι 18 παίκτες που επέλεξε ο Λουτσέσκου είναι οι Ρέι, Πασχαλάκης, Μάτος, Γιαννούλης, Τόσκα, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπαλογιάννης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαµπά, Ληµνιός, Ακποµ, Σβιντέρσκι, Καρέλης.

Τι γίνεται με Μπίσεσβαρ

Πλην των θέσεων που είναι ανοιχτές στο αρχικό σχήµα, λόγω των απουσιών των Βιεϊρίνια και Σάχοφ σε σχέση µε τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, υπάρχει και το ερώτηµα της διαχείρισης του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που έχει πάρει στα πόδια του ένα σερί αναµετρήσεων στο αρχικό σχήµα. ∆εν αποκλείεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινήσει στη θέση του τον ∆ηµήτρη Πέλκα, ενώ αν ο Οµάρ Ελ Καντουρί µεταφερθεί στον άξονα αντί του Σάχοφ, ανοίγει θέση και για τον ∆ηµήτρη Ληµνιό. Με βάση όλα αυτά τα δεδοµένα, µία από τις πιθανές 11άδες για τον ΠΑΟΚ στη σηµερινή αναµέτρηση θέλει τον Ρουµάνο τεχνικό να παρατάσσει τον «∆ικέφαλο του Βορρά» µε τους Πασχαλάκη, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλη, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Ληµνιό, Πέλκα, Ζαµπά, Ακποµ.

ΠΑΟΚΤούμπα