Αθλητισμός|31.10.2018 11:15

Ο Λιβάγια χαρίζει στην ΑΕΚ προσωπικότητα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Πρόκειται για τον κατά τεκµήριο ποιοτικότερο παίκτη της ΑΕΚ, διεθνή µε τη φιναλίστ του Παγκοσµίου Κυπέλλου, ακριβότερη µεταγραφή στη νεότερη εποχή, παίκτη-βαρόµετρο για την Ενωση. Φάνηκε ξεκάθαρα, άλλωστε, και στο πρόσφατο µατς µε τον Αρη. Ο «∆ικέφαλος» παρουσίασε δύο πρόσωπα στο γήπεδο, και η αιτία γι’ αυτό ήταν ο Μάρκο Λιβάγια.

Ο Κροάτης ήταν κακός στο πρώτο ηµίχρονο. Κρατούσε πολύ την µπάλα, δεν µπορούσε να γεµίσει τον χώρο µεταξύ µεσαίας γραµµής και επίθεσης, έδειχνε γεµάτος εκνευρισµό. Στο δεύτερο µέρος ηρέµησε και µαζί µε τους Μπογέ και Πόνσε µεταµόρφωσαν την ΑΕΚ. Αρχισε να παίζει γρήγορα, συνέβαλε στην κυκλοφορία της µπάλας, σκόραρε για δεύτερη συνεχόµενη αγωνιστική. ∆εν είναι ψέµα πως στην ΑΕΚ ποντάρουν πολλά στον Λιβάγια και για το φινάλε του Champions League.

Η απουσία του λόγω τιµωρίας στέρησε από τον Ουζουνίδη τον πιο αξιόπιστο επιθετικό του. Με την επιστροφή του στα µατς µε Αγιαξ και Μπενφίκα, στην οµάδα 
κάνουν όνειρα για τους πρώτους βαθµούς και βέβαια να ενισχυθεί η χρηµατιστηριακή αξία του.

Ρυθµιστής συµβολαίων

Ο Λιβάγια αποτελεί την ακριβότερη επένδυση της ΑΕΚ µε τα 2 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από τη Λας Πάλµας. Η Ενωση φέρεται πως απέρριψε το καλοκαίρι πρόταση 8 εκατ. ευρώ από ιταλική οµάδα, καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως µε την παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση µπορεί να αποκοµίσει περισσότερα οφέλη.

Πέραν τούτου, ο Λιβάγια είναι ρυθµιστής και στα συµβόλαια. Εχει τις υψηλότερες αποδοχές που αγγίζουν τα 700.000 ευρώ ετησίως και είναι το «ταβάνι» εντός αποδυτηρίων – µέτρο σύγκρισης για κάθε νυν παίκτη, αλλά ενδεχοµένως και κάθε µελλοντική συµφωνία.

Ο Κροάτης δεν συµµετέχει, πάντως, στην αποστολή για το σηµερινό (3:00, Cosmote Sport1) µατς Kυπέλλου µε τον Απόλλωνα Λάρισας. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι η επιστροφή του Αλµπάνη έπειτα από τον καλοκαιρινό τραυµατισµό του, µε τον Ουζουνίδη να χρησιµοποιεί γενικά παίκτες µε µικρό χρόνο συµµετοχής.

Μάρκο ΛιβάγιαΑΕΚ