Αθλητισμός|11.12.2021 21:36

Ο Αστέρας φρέναρε την ΑΕΚ στη... λασπομαχία της Τρίπολης!

Newsroom

Η... λασπομαχία της Τρίπολης δεν ανέδειξε νικητή καθώς ο Αστέρας φρέναρε την ΑΕΚ αποσπώντας ισοπαλία (0-0) για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Η μορφή του ματς καθορίστηκε από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Πάρα πολύ δυνατή βροχή συνεχώς, μαζί με αντίστοιχα δυνατό αέρα κι έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο... νεροπαγίδες, ο οποίος μάλιστα είχε και προβλήματα πριν από τη βροχή, καθώς ένας μύκητας έχει κάνει ζημιά στο χορτάρι! Το τελικό σκορ είναι δίκαιο, οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, είχαν φάσεις για γκολ και προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι προς τις δύο περιοχές με κάθε τρόπο αλλά οι δύο τερματοφύλακες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να μην επιτευχθούν γκολ.

Στο 12΄ ο Καραντώνης καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, αλλά πήρε την απόφαση πίσω με τη χρήση του VAR καθώς ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ φάνηκε να βρίσκει την μπάλα προτού ανατραπεί ο άσος του Αστέρα.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 25ο λεπτό, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο προωθημένος Χριστόπουλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιαννίκη είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία της στο 31΄ με τον Άμραμπατ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να προσπαθεί να περάσει τον Τσιφτσή, αλλά ο τερματοφύλακας των Αρκάδων μπλόκαρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο μοτίβο περίπου ως το 75ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή και στο 68ο λεπτό τον Άλβαρες εκτός περιοχής να υποχρεώνει τον Τσιντώτα σε εξαιρετική επέμβαση. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης για να απειλήσει, οπότε ο Αραούχο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή. Η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ακόμη ευκαιρία ως το τέλος, με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη στο τελευταίο τέταρτο: ένα σουτ του Κρεσπί στο 82ο λεπτό βρήκε το κεφάλι του Τσιντώτα, ενώ το γκολ του Τζαβέλλα στο 86ο λεπτό ήταν από αντικανονική θέση και ακυρώθηκε.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (90΄+4 Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (70΄ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69΄ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (87΄ Καρμόνα), Σονί (88΄ Μπενίτο), Μπαράλες.

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Μοχαμάντι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (61΄ Σάκχοφ), Σιμόες (88΄ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (73΄ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88΄ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

Αστέρας ΤρίποληςΑΕΚSuperLeague