Αθλητισμός|15.12.2021 19:14

Μέγας ΠΑΟΚ με σούπερ Κούρτιτς ξέσπασε στα Γιάννενα

Newsroom

Με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να... μεγαλουργεί, ο σαρωτικός ΠΑΟΚ ξέσπασε και... ξεμπούκωσε στα Ιωάννινα. Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός στους Ζωσιμάδες, όπου επικράτησε με 0-4 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ξεδίπλωσε στο γήπεδο όλες τις αρετές της κι επέστρεψε στην ποδοσφαιρική... κανονικότητα. Παράλληλα, ξεπέρασε στη βαθμολογία τον ΠΑΣ που υπέστη την πιο βαριά ήττα στην εφετινή Super League. Πρωταγωνιστής στη νίκη του ΠΑΟΚ ήταν ο Κούρτιτς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ κι έφτασε τα επτά (!) στο πρωτάθλημα, ενώ από ένα σκόραραν κι οι Αουγκούστο και Άκμομ

Σε ένα σημείο που το παιχνίδι πήγαινε σε χαμηλό τέμπο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 31' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς. Αρχικά ο διαιτητής Φωτιάς δεν αντιλήφθηκε το καταφανέστατο χέρι του Μιλιντσεάνου αλλά έπειτα από ειδοποίηση του VAR είδε τη φάση στην οθόνη κι αντιλήφθηκε ότι υπάρχει παράβαση. 

Έκτοτε ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και με ένα διπλό χτύπημα σε ένα πεντάλεπτο στο β' ημίχρονο, επέστρεψε στις άνετες και ευρείες νίκες. Αρχικά στο 63' ο Κούρτιτς πήρε την πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς έξω απ' την περιοχή και με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα ξυστά απ' το δοκάρι του Λοντίγκιν και στα δίχτυα.

Το 0-3 είχε την υπογραφή του Αουγκούστο, ο οποίος έπειτα από κλέψιμο και πάσα του Άκπομ, με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ απ' τη γωνία της μεγάλης περιοχής σφράγισε την επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άκπομ, ο οποίος έπειτα από ασίστ του Μπίσεσβαρ, εκτέλεσε εύστοχα μέσα απ' την περιοχή για το τελικό 0-4.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Μορέιρα (59' Μίνα), Γκαρντάβσκι (71' Σιόντης), Ντομίνγκες, Λιάσος (71' Λώλης), Μιλιτσεάνου (71' Μπρένερ), Σνάιντερ (84' Τριάδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο (65' Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (59' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Γιάσμιν ΚούρτιτςSuperLeagueΠΑΟΚΠΑΣ Γιάννινα