Αθλητισμός|17.12.2021 00:00

Ακάθεκτη στο κυνήγι τής Σίτι η Λίβερπουλ, γκέλα η Τσέλσι - Έξαρση κορονοϊού στην Premier League!

Newsroom

Την ώρα που εντείνονται οι φωνές στην Premier League για προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της νέας έξαρσης του κορονοϊού στην Αγγλία καθώς πλέον οι περισσότερες ομάδες μετρούν αρκετά κρούσματα, η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 της Νιούκαστλ και παρέμεινε κοντά στην προπορευόμενη Μάντσεστερ Σίτι. Αντιθέτως, η Τσέλσι έπαθε κάζο στην έδρα της καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την αποδεκατισμένη Έβερτον.

Οι Λονδρέζοι, που δυσκολεύτηκαν αρκετά, άνοιξαν το σκορ με τον Μάουντ στο 70' αλλά στο 74' ο Μπρανθγουάιτ ισοφάρισε άμεσα για την ομάδα απ' το Λίβερπουλ που απέσπασε πολύτιμο βαθμό.

Όσο για την έτερη ομάδα του Μερσεσάιντ, μολονότι τα βρήκε σκούρα στο ξεκίνημα απέναντι στη Νιούκαστλ που προηγήθηκε με τον πρώην Κόκκινο, Σέλβι (7'), έφτασε στη νίκη χάρη στα γκολ του Ζότα στο 21', του Σαλάχ στο 25' και του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 87' με καταπληκτικό σουτ. Η Λίβερπουλ, που στερήθηκε λίγο πριν απ' τη σέντρα τους Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο και Τζόουνς λόγω κορονοϊού, παρέμεινε στο -1 απ' τη Σίτι σε αντίθεση με την Τσέλσι που έπεσε στο -4 απ' την κορυφή.

«Βράζει» στα κρούσματα covid-19 η Premier League

Προηγουμένως, η Premier League ανακοίνωσε την αναβολή πέντε ματς, που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στο Τότεναμ - Λέστερ που επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη (16/12). Ποια είναι αυτά τα ματς; Μάντσεστερ Γιουν. - Μπράιτον, Σαουθάμπτον - Μπρέντφορντ, Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ - Νόριτς, καθώς κι αυτό της Έβερτον με τη Λέστερ.

Ως εκ τούτου πέντε από τα δέκα ματς της 18ης αγωνιστικής δεν θα γίνουν λόγω covid. Και ουδείς γνωρίζει τι θα ξημερώσει δεδομένου  ότι παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Νησί. Ήδη απ' την περασμένη εβδομάδα έχει χτυπηθεί αλύπητα η Τότεναμ (με 20 κρούσματα!) της οποίας αναβλήθηκε το παιχνίδι για το Europa League αλλά και με την Μπράιτον, ενώ 19 κρούσματα έβγαλαν οι έλεγχοι και στη Γιουνάιτεντ!

Η ανακοίνωση της Premier League αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νωρίτερα σήμερα ανακοινώσαμε ότι ο αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπράιτον (Σάββατο) ακυρώθηκε. Η Λίγκα κατανοεί ότι οι φίλαθλοι θα είναι απογοητευμένοι αλλά αυτοί οι αγώνες έπρεπε να αναβληθούν και ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που προκλήθηκε. Όλα τα άλλα παιχνίδια που πρόκειται να διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο προχωρούν βάσει προγραμματισμού».

Αν δεν προκύψει κάτι άλλο οι αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο (18/12) είναι οι: Άστον Βίλα - Μπέρνλι, Λιντς - Άρσεναλ, ενώ την Κυριακή (19/12) θα παίξουν Γουλβς-Τσέλσι, Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ-Λίβερπουλ.

ΕβερτονΛίβερπουλPremier LeagueΝιούκαστλΤσέλσι