Αθλητισμός|30.01.2019 19:24

Super League: Λύτρωση στο φινάλε με Σβιντέρσκι για ΠΑΟΚ!

Μιχάλης Παπαδάκος

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι έμελλε να αποτελέσει τη χρυσή αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο προπονητή να λυτρώνεται από τον νεαρό άσο, που είχε περάσει στο ματς 20 λεπτά νωρίτερα.

Ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Βελλίδη και με κοντινή προβολή χάρισε την υπερπολύτιμη νίκη στον «δικέφαλο του βορρά», τρία λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Οι Θεσσαλονικείς, που είχαν καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, χρειάστηκαν ένα πέναλτι για να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού δεν έβρισκαν τον τρόπο να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Ο Ακπομ ανατράπηκε εντός περιοχής, ο Φωτιάδης έδειξε την άσπρη βούλα κι ο Πέλκας (38’) άφησε «άγαλμα» τον κίπερ των Ηπειρωτών για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έφερε το ματς στα ίσα με τον Μάνο να παγώνει την Τούμπα στο 52’.

Οι οπαδοί του «δικέφαλου του βορρά» πάγωσαν ακόμα περισσότερο όταν είδαν τον Τσούμπα Άκπομ (76’) να χάνει πέναλτι (σ.σ.: απέκρουσε ο Βελλίδης) έπειτα από παράβαση που κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Λίλα εντός περιοχής.

Τελικά, ήρθε ο νεοαποκτηθείς Σβιντέρσκι να βγάλει... αρκετά λεφτά από το συμβόλαιό του, σκοράροντας στο 87’, ανακουφίζοντας, συμπαίκτες, προπονητή κι εξέδρα!

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει χωρίς απώλειες για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με στόχο να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Λημνιός (67’ Σβιντέρσκι), Άκπομ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74’ Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Κριζμάν (85’ Παμλίδης), Μάνος

ΠΑΟΚΚάρολ ΣβιντέρσκιSuper League 1ΠΑΣ Γιάννινα