Αθλητισμός|18.12.2021 20:40

Βασίλισσες της πισίνας! Πήραν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο πόλο

Newsroom

Παίζοντας υποδειγματικά σε άμυνα και επίθεση ο Ολυμπιακός επικράτησε με 14-11 της Κίνεφ Κίρισι, κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και έδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο πόλο γυναικών! Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη συνεχίζουν να νικούν και να κατακτούν τρόπαια. Μετά το τρεμπλ της περσινής σεζόν, το πρώτο στην ιστορία του ελληνικού πόλο γυναικών, η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στις ευρωπαϊκές πισίνες.

Ο Ολυμπιακός έπιασε σπουδαία απόδοση τόσο στην άμυνα όσο στην επίθεση και κατέκτησε ακόμη μία ευρωκούπα. Είναι η πέμπτη συνολικά για την ομάδα πόλο γυναικών. Οι Ερυθρόλευκες με τον Χάρη Παυλίδη στο τιμόνι έχουν κατακτήσει το Len trophy το 2014, δύο Ευρωλίγκες το 2015 και το 2021 και δύο σούπερ καπ Ευρώπης το 2015 και το 2021.

Η ομάδα από τη Ρωσία άνοιξε το σκορ με τη Ζούμπκοβα με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με την Ξενάκη. Η Κίρισι βρήκε γκολ στην κόντρα και έφτασε στο 1-3 με τη Ρίζκοβα με την Κρίμερ. Οι γηπεδούχες μείωσαν με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου με τις Ρωσίδες να φτάνουν και πάλι στο +2 με την Προκοφίεβα. Η Ελευθεριάδου μείωσε σε 3-4 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με τρομερό γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η ομάδα του Πειραιά ισοφάρισε σε 4-4. Οι Ρωσίδες προσπέρασαν ξανά με 4-6 με την Γκλίζινα και τη Ζούμπκοβα. Ωστόσο από εκείνο το σημείο κι έπειται η ομάδα του Χάρη Παυλίδη λειτούργησε υποδειγματικά σε άμυνα και επίθεση. Με δύο σερί γκολ της Ράνεϊ η ομάδα του Πειραιά ισοφάρισε σε 6-6 ενώ προσπέρασε για το 8-6 με δύο διαδοχικά τέρματα της Βάσως Πλευρίτου. Η Κρίστμας στην κόντρα έβαλε το κερασάκι την τούρτα για το 9-6 της δεύτερης περιόδου.

Οι Ρωσίδες μπήκαν φουριόζες στο τρίτο οκτάλεπτο. Με τέρματα των Κρίμερ και Ζούμπκοβα οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 9-8 με τον Ολυμπιακό όμως να πατάει γκάζι στη συνέχεια. Με γκολ των Ράνεϊ, Κρίστμας και Ξενάκη η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 12-8 έχοντας τον έλεγχο του ματς. Η Κίνεφ μείωσε σε 12-9 με τη Ζούμπκοβα που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς δεν άλλαξε κάτι ως προς τη νικήτρια ομάδα. Η Κίρισι προσπάθησε να αντιδράσει βρίσκοντας μάλιστα το τελευταίο της γκολ με την τερματοφύλακα Καρνάουκ.

Οκτάλεπτα: 3-4, 6-2, 3-3, 2-2

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ 4, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Κίρισι (Αλεκσάντερ Νάριτσα): Καρνάουκ 1, Ζούμπκοβα 4, Προκοφίεβα 2, Καρελόβα, Σομπόλεβα, Κρίμερ 2, Ντιατσένκο, Κόσικ, Γκλίζινα 1, Ντομάκχιβα, Ιβάνκοβα, Ρίζκοβα 1, Κρούγκλοβα.

ΠόλοΟλυμπιακός