Αθλητισμός|19.12.2021 17:00

Η Λαμία τον ζόρισε στο Καραϊσκάκη αλλά ο Ολυμπιακός είχε Ελ Αραμπί!

Newsroom

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς, δεν το έκανε και η Λαμία του έβαλε δύσκολα στο φινάλε αναγκάζοντάς τον σε μια αγχωτική νίκη στο Γ. Καραϊσκάκη με 1-0. Στο τέλος της ημέρας πάντως, οι Πειραιώτες έκαναν τη δουλειά, πήραν το τρίποντο και παρέμειναν αήττητοι και στην κορυφή έπειτα από 15 αγωνιστικές.

Οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, στο 19' έχασαν μοναδική ευκαιρία για να σκοράρουν καθώς ο Ελ Αραμπί νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Αγκιμπού Καμαρά απ' τον Γκέντσογλου) απ' τον εκπληκτικό Σαράνοφ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι ήταν ο MVP του ματς.

Δεν άργησε όμως το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί πήρε το αίμα του πίσω στο 23' καθώς έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση που άρχισε από δικό του κλέψιμο και ενστικτώδη απόκρουση του Σαράνοφ σε σουτ του Αγκιμπού, ο Μαροκινός πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Μάλιστα, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια έφτασε τα εννέα στο εφετινό πρωτάθλημα πιάνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ τον Καρλίτος.

Από εκεί και έπειτα, και κυρίως στο β' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε προβληματική λειτουργία σε όλους τους τομείς, η Λαμία το εκμεταλλεύτηκε και έκλεισε τους Πειραιώτες στην άμυνα αλλά δεν βρήκε τον τρόπο για να διασπάσει την ανασταλτική ζώνη της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος απ' την απόδοση των παικτών του, κάτι όμως που απέδωσε στην κούραση.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57' Μαντί Καμαρά), Μασούρας (57' Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (91' Μπα), Λόπες (76' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (76' Τικίνιο).

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Τζανδάρης (85' Τσούκαλος), Νούνιες (67' Τιρόνε), Ελευθεριάδης (67' Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Γκέντσογλου, Αραμπούλι.

Λαμία ΠΑΕSuperLeagueΟλυμπιακός