Αθλητισμός|19.12.2021 21:20

Ψυχάρα ο ΠΑΟΚ με εκτελεστή και λυτρωτή τον αρχισκόρερ Κούρτιτς!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά είχε μεγάλη ψυχή και τον... αρχισκόρερ Κούρτιτς, ο οποίος αν και μέσος, σκόραρε δύο φορές, έφτασε τα εννέα (!) στο πρωτάθλημα κι οδήγησε τον Δικέφαλο στην επικράτηση 3-2 στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε πολύ δυνατά το παιχνίδι χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία με τον Άκπομ μόλις στο 2' αλλά ο Αστέρας τον αιφνιδίασε καθώς στο 13' άνοιξε το σκορ. Ο Καρμόνα έκανε προώθηση απ' τα δεξιά, πάσαρε στον Σόνι, ο οποίος με σουτ πέτυχε το 0-1. Ο Δικέφαλος έκανε ώρα να συνέλθει απ' το σοκ, μέχρι που στο 43' έφτασε στην ισοφάριση με τον Άκπομ. Ο Αουγκούστο πάσαρε στον Άγγλο, ο οποίος γύρισε ωραία το σώμα του και με εξαιρετικό μακρινό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-1.

Έχοντας πλέον ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο β' ημίχρονο και στο 49' έκανε την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ο Μουνάφο πάτησε τον Αουγκούστο) του Κούρτιτς, ο οποίος βρήκε και πάλι δίχτυα για το 2-1. Ο Αστέρας όμως δεν τα παράτησε,  άνοιξε το παιχνίδι του και έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης (2-2) στο 60' με τον Χριστόπουλο, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες, έμεινε αμαρκάριστος και σκόραρε με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ όμως είχε ψυχή, δεν το έβαλε κάτω, πίεσε κι έφτασε στο νικητήριο γκολ στο 90' με εκτέλεση πέναλτι του τρομερού Κούρτιτς που διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Ο Σλοβένος πλέον φιγουράρει μαζί με τους στράικερ Καρλίτος και Ελ Αραμπί στην κορυφή των σκόρερ!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μιχάι (71' Ίνγκασον), Κρέσπο, Λύρατζης, Σίντκλεϊ (85' Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (71' Σβαμπ), Αουγκούστο, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (71' Μουργκ), Άκπομ (85' Σβιντέρσκι).

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα (90' Ασιέρ Μπενίτο), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (90' Ιγκλέσιας), Ρέγκις, Σονί, Σίτο (46' Τιλίκα), Μπαράλες (68' Ριέρα).

SuperLeagueΑστέρας ΤρίποληςΠΑΟΚ