Αθλητισμός|30.01.2019 21:28

Super League: Περίπατος του Ολυμπιακού με χατ-τρικ του Φορτούνη

Μιχάλης Παπαδάκος

Θα περίμενε κανείς με επτά αλλαγές στην 11άδα, ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί αποδιοργανωμένος, ωστόσο, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έχουν σαφείς ρόλους, ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται κι αποδίδουν τα μέγιστα, όποτε τους ζητηθεί από τον προπονητή τους.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του. Ήταν καταιγιστικός απέναντι στην ΑΕΛ και πριν προηγηθεί με τον Μασούρα (7’) είχε χάσει δυο κλασικές ευκαιρίες με Ποντένσε και Φορτούνη. Ο νεαρός άσος, σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες, ενώ είχε και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 16’ ο Φορτούνης έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα σκοράροντας από την άσπρη βούλα για το 2-0, μετά το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γκόλιας τραβώντας παρατεταμένα τον Μιράντα από τη φανέλα εντός περιοχής.

Ύστερα από άλλη μια ωραία ομαδική ενέργεια, ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τρίτο τέρμα. Ο Γκερέρο πάσαρε στον Φορτούνη, με τον τελευταίο να μην αστοχεί (44’) και να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στον αγώνα κι έκτο συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ο ηγέτης των Πειραιωτών σημείωσε χατ-τρικ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 75ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Ανδρούτσου.

Ύστερα κι απ’ αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στο κατόπι του ΠΑΟΚ και στο -8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο (61' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Γκερέρο (65' Χασάν), Γκιγιέρμε, Γιώργος Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης, Ποντένσε (50' Ποντένσε)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας (83' Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκόλιας, Σικάβκα (59' Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46' Ζίζιτς)

Super League 1ΑΕΛΟλυμπιακόςΚώστας Φορτούνης