Αθλητισμός|20.12.2021 17:11

Ζοσέ Μπότο ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ για αθλητικός διευθυντής!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ κοιτάει μπροστά, εξελίσσεται και ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο με... μεταγραφή υψηλού επιπέδου. Όπως μετέδωσε το SDNA ο Δικέφαλος έχει συμφωνήσει με τον επιτυχημένο Πορτογάλο sports director της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ζοσέ Μπότο ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Ο «Βασιλιάς των μεταγραφών», όπως τον αποκαλούν, προβάρει τα ασπρόμαυρα και αναλαμβάνει τα ηνία του ΠΑΟΚ στο πόστο του αθλητικού διευθυντή, με τον Ιβάν Σαββίδη να κάνει κίνηση - ματ καθώς φέρνει στην Ελλάδα ένα ηχηρό όνομα με μεγάλη εμπειρία και επιτυχημένο έργο.

Δέσμευση Σαββίδη

Προ ημερών στη συνάντηση που είχε με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου αποκάλυψε πως έχει έρθει σε συμφωνία με αθλητικό διευθυντή, το όνομά του οποίου θα κάνει αίσθηση! Δεν ήταν υπόσχεση, ήταν δέσμευση από την πλευρά του μεγαλομετόχου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ που κατάφερε να σπάσει το συμβόλαιο του Πορτογάλου με τη Σαχτάρ για να ενισχύσει τους Θεσσαλονικείς με μια μεταγραφή υψηλού επιπέδου!

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε δεσμευτεί πως πέρα από τις προσδοκίες σε επίπεδο ονόματος, βιογραφικού και περγαμηνών, πως στο άκουσμα του ονόματος του θα επιφέρει τεράστια ικανοποίηση στον κόσμο του ΠΑΟΚ καθώς δεν έχει σημειωθεί ανάλογη κίνηση στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Το συμβόλαιο του 55χρονου Πορτογάλου με την ομάδα της Ουκρανίας ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2022 αλλά από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης έκρινε πως αυτός είναι ο «εκλεκτός» για ένα νευραλγικό πόστο, όπως αυτό του αθλητικού διευθυντή, τα υπόλοιπα λίγη σημασία είχαν για εκείνον! Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού πρότζεκτ της Σαχτάρ αφήνει τη Ουκρανία και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με ένα βιογραφικό top επιπέδου.

Επί πολλά χρόνια είχε νευραλγικό πόστο στην Μπενφίκα, προτού μετακομίσει στη Σαχτάρ τον Ιούλιο του 2018. Στην Μπενφίκα εργάστηκε απ' το 2007 ως και το 2018, αρχικά ως scout κι εν συνεχεία ως chief scout, ξεχωρίζοντας για την ικανότητα του να εντοπίζει ταλέντα, να τα αποκτά σε χαμηλά ποσά και στη συνέχεια, μέσα από την εξέλιξή τους στη Μπενφίκα, να τους...χρυσοπουλά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι Πορτογάλοι επί Μπότο κατάφεραν να εξασφαλίσουν 650 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις παικτών, κι ήταν η δεύτερη ομάδα στην Ευρώπη σε έσοδα από μεταγραφές, πίσω από την Ατλέτικο! Γιαν Όμπλακ, Άνχελ Ντι Μαρία, Νταβίντ Λουίζ, και Άξελ Βίτσελ είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που φέρουν την υπογραφή του!

Ζοσέ ΜπότοΠΑΟΚ