Αθλητισμός|20.12.2021 21:38

Μέγας ΟΦΗ «βύθισε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι έσπασε παράδοση 20 ετών!

Newsroom

Ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής ο νυν τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Νιόπλιας την τελευταία φορά που η κρητική ομάδα έφυγε με νίκη απ' την έδρα της ΑΕΚ και μάλιστα με ανατροπή! Από τον Απρίλιο του 2001 είχε να νικήσει ο ΟΦΗ την Ένωση στην Αθήνα και το έκανε ξανά με τον Νιόπλια αυτή τη φορά να βρίσκεται στον πάγκο και να κάνει τη χρυσή αλλαγή που έκρινε το ματς.

Ο Καμάου μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή στο 58' και στο 60', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε και διαμόρφωσε το ιστορικό 1-2 υπέρ του ΟΦΗ που έκανε άλμα Ευρώπης καθώς έπιασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πέμπτη θέση, κράτησε πίσω του τον Άρη, ενώ πλησίασε στον έναν βαθμό και τον Παναθηναϊκό.

Απ' την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη, που είχε για μοιραίο τον Αμραμπάτ, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 87', έκανε ένα μεγάλο πισωγύρισμα κι έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος στο κυνήγι του Ολυμπιακού που πλέον βρίσκεται στο +11 και πολύ δύσκολα θα απειληθεί.

Η ΑΕΚ άρχισε δυναμικά το παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 14' με πλασέ του Βράνιες, έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και την όγδοη (!) προσωπική ασίστ στο εφετινό πρωτάθλημα.

Γρήγορα όμως ο ΟΦΗ βρήκε απάντηση καθώς στο 24' ο Μαρινάκης κινήθηκε απ' τα δεξιά, σέντραρε στην περιοχή της Ένωσης και ο Λάμπρου με ένα δυνατό σουτ ισοφάρισε (1-1).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα την έφερνε ξανά σε θέση ισχύος, αλλά ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που έφτασε στο γκολ επιτυγχάνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στο 60' ο Τοράλ έπειτα από καταπληκτική προσπάθεια, πάσαρε στον Γκαγιέγος, ο οποίος άνοιξε προς τον Καμάου, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπιασε ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή και πέτυχε την απόλυτη ανατροπή (1-2).

Στο 87' η ΑΕΚ είχε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει καθώς έπειτα από σουτ του Αμραμπάτ, η μπάλα χτύπησε στο ανοιχτό χέρι του Μπαλογιάννη. Ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση, αλλά η εκτέλεση του Αμραμπάτ ήταν κακή καθώς κατέληξε άουτ!

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν (66' Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (66' Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77' Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (65' Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Τσούμπερ (84' Γέβτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Ντε Γκούζμαν (58' Καμάου), Τοράλ (77' Γιαννούλης), Λάμπρου (65' Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (65' Καστάινιος).

Βαθμολογία

Επόμενη αγωνιστική

Νίκος ΝιόπλιαςΟΦΗSuperLeagueΑΕΚ