Αθλητισμός|27.06.2019 01:03

Ιστορική ξεφτίλα για τη Ρόμα του Μανωλά με... εφτάρα!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Παραμονές του αγώνα με τη Φιορεντίνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, ο Κώστας Μανωλάς «αρπάχτηκε» με οπαδό της Ρόμα που φώναξε «ξυπνήστε» στους παίκτες, ενώ αναχωρούσαν σιδηροδρομικώς για την Φλωρεντία. «Σκάσε, μαλ…» του είπε στα ιταλικά ο Ελληνας αμυντικός, ο οποίος πιθανόν να ψάχνει να… κρυφτεί πλέον μην τυχόν τον (ξανά) αντικρίσει, μετά τον ιστορικό διασυρμό των «Τζιαλορόσι».

Με τρία γκολ του Φεντερίκο Κιέζα, γιο του σπουδαίου παλαίμαχου επιθετικού Ενρίκο, αλλά και δύο του Τζιοβάνι Σιμεόνε, γιο του προπονητή της Ατλέτικο, Ντιέγκο, οι «Βιόλα» διέλυσαν την Ρόμα με 7-1 (!), υποχρεώνοντάς την σε μια από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία της.

Για την ακρίβεια, η Ρόμα έχει δεχθεί εφτά γκολ σε ένα ματς μόλις σε έξι περιπτώσεις, με τις δύο τελευταίες να σημειώνονται στο Champions League, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Μανωλάς, ο οποίος ήταν βασικός και σε εκείνο το 1-7 από την Μπάγερν στο «Ολίμπικο» (21 Οκτωβρίου του 2014), γνωρίζει τρίτη παρόμοια ήττα στην καριέρα του.

Η πρώτη ήταν στις 20 Μαρτίου του 2011, στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0, όταν ο 20χρονος τότε Κώστας φορούσε ακόμα την φανέλα του «Δικεφάλου» και είχε απέναντί του, όπως και στην Φλωρεντία, τον Κέβιν Μιραλάς. Τότε, ο Βέλγος επιθετικός είχε πετύχει ένα γκολ. Στο ιστορικό 7-1 του «Αρτέμιο Φράνκι», σέρβιρε τις ασίστ για τα δύο πρώτα γκολ του Κιέζα.

Μετά από αυτόν τον ιστορικό διασυρμό, ο (ούτως ή άλλως υπ’ ατμόν) προπονητής Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο θεωρείται τελειωμένος, ενώ το κλίμα είναι βαρύ για αρκετούς παίκτες και, δεν αποκλείεται, το καλοκαίρι να αποχωρήσουν αρκετοί εξ’ αυτών. Μεταξύ τους και ο Μανωλάς, ο οποίος άλλωστε έχει ουκ ολίγους μνηστήρες…

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κώστας ΜανωλάςΡόμα - RomaΦιορεντίνα