Αθλητισμός|21.12.2021 23:24

ΠΑΟΚ: Καταβάλλει ρήτρα 500.000 ευρώ στη Σαχτάρ για την αγορά του Μπότο!

Newsroom

Ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε αποφασισμένος να ταράξει τα ποδοσφαιρικά νερά. Η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή κρίθηκε επιβεβλημένη και ο ΠΑΟΚ έκανε στροφή, κινούμενος στην αγορά σε μια επιλογή top επιπέδου. Και το όνομα αυτού, Ζοσέ Μπότο. Μόνο που η περίπτωσή του δεν ήταν εύκολη...

Αφενός δεσμευόταν με συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σαχτάρ μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και αφετέρου τα χρόνια προϋπηρεσίας στη Μπενφίκα και οι περγαμηνές που κουβαλούσε στην Ουκρανία, έκαναν τον 55χρονο Πορτογάλο, «μήλον της Έριδος». Μόλις το φθινόπωρο του 2020, η Ρόμα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να τον φέρει στο Ολίμπικο! Κατά καιρούς, παρέλασαν κι άλλες ομάδες αλλά εις μάτην.

Η Σαχτάρ έδειχνε αντανακλαστικά και δεν δίσταζε να κόβει ακόμη και δημοσίως τον... βήχα των υποψηφίων. Για τον Ιβάν Σαββίδη όμως, ο Μπότο ήταν ο «εκλεκτός». Ο άνθρωπος που κάλυπτε απόλυτα τα «θέλω» του και τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Και αυτό το έδειξε και στην πράξη προκειμένου να «σπάσει» το συμβόλαιο του 55χρονου με τη Σαχτάρ. Και η αλήθεια είναι πως το έκανε καταβάλλοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Για την ακρίβεια, μισό εκατομμύριο ευρώ.

Με τις 500.000 που θα μπουν στα ταμεία της, οι συζητήσεις με τη Σαχτάρ μπήκαν σε άλλη βάση, ο ΠΑΟΚ έφερε την υπόθεση στα μέτρα του και προχώρησε σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει ντόρο ακόμη και στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια, στην Ουκρανία η είδηση έχει επιφέρει «μούδιασμα» δεδομένου πως δεν περνούσε από το μυαλό τους σαν σενάριο. Και τι σενάριο; Ζοσέ Μπότο για 2.5 χρόνια στον ΠΑΟΚ... Για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, αναμφίβολα πρωτόγνωρο!

Πηγή: SDNA

Ζοσέ ΜπότοΣαχτάρ ΝτόνετσκΠΑΟΚ