Αθλητισμός|21.12.2021 23:41

Με πεντάρα στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ η Άρσεναλ - Ανεβαίνει η Γιούβε, γκέλα η Αταλάντα στη Serie A

Newsroom

Δια περιπάτου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ η Άρσεναλ, η οποία διέλυσε στο Λονδίνο με 5-1 τη Σάντερλαντ. Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξαν για ακόμη ένα ματς. Οι Λονδρέζοι έχουν αισίως ένα αήττητο 11 αγώνων μετά τη νίκη τους επί της Σάντερλαντ με 5-1, όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο 22χρονος επιθετικός Έντι Νκέτια που έκανε χατ τρικ.

Στο 17' άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ που έφθασε στο 2-0 με τον Πεπέ στο 27'. Η Σάντερλαντ μείωσε στο 31' από τον Μπρόντχεντ, ωστόσο ο νεαρός είχε μεγάλα κέφια. Έκανε το 3-1 στο 49' και το 4-1 στο 58' δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Λονδρέζων. Στο 90+1' ήρθε ο Πατίνο να διαμορφώσει το τελικό 5-1 της αναμέτρησης που έστειλε την Άρσεναλ στους «4» του Λιγκ Καπ.

Ανακάμπτει η Γιουβέντους, γκέλα η Αταλάντα

Στο μεταξύ, με γκολ και ασίστ του Μπερναρντέσκι η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την παραπαίουσα, Κάλιαρι, και μετά την απώλεια της Αταλάντα πήγε στο -4 από την τετράδα. Πρόκειται για τη δεύτερη σερί νίκη και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς για την ομάδα του Μασιλινιάνο Αλέγκρι, που τα χρειάστηκε σε δύο φάσεις αλλά ξεπέρασε μάλλον άνετα το εμπόδιο μιας ομάδας που είναι σε κακή κατάσταση και παρέμεινε στην 19η θέση. Σε συνδυασμό με το 0-0 της ντεφορμέ Αταλάντα στην Τζένοα, οι Bianconeri μείωσαν την απόσταση από τις θέσεις του Champions League στους 4 βαθμούς. Επαιξε 90 λεπτά ο Λυκογιάννης.

Το πρώτο μέρος είχε μια ξεκάθαρη εικόνα. Και δύο φάσεις. Η Κάλιαρι ήταν όλη πίσω από την μπάλα σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και έκανε… προσευχή για να αντέξει, ενώ η Γιουβέντους είχε καθαρές ευκαιρίες. Στο 10’ η κεφαλιά του Μόις Κιν πήγε στη ρίζα του δοκαριού του Αλέσιο Κράνιο και στο 40’ πάλι ο Κιν έπειτα από σουτ του Μπερναρντέσκι, με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά νίκησε τον πορτιέρε των Σάρδων. Και έτσι η Γιουβέντους πήρε στα αποδυτήρια με 1-0.

Κι αφού στο 69’ ο Σέζνι έβγαλε εντυπωσιακά με το ένα χέρι την κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο, αποτρέποντας το 1-1, στο 83’ ο ανεβασμένος, Μπερναρντέσκι, με διαγώνιο σουτ πήρε μέσα τα χέρια του Κράνια διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά έπειτα από 15 ματς, η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Αταλάντα, δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στο 0-0 με την Τζένοα στο Marassi.

Λιγκ Καπ ΑγγλίαςΑρσεναλΓιουβέντουςΑταλάνταSerie A