Αθλητισμός|23.12.2021 00:00

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Επικό come back της Λίβερπουλ και μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι επί της Λέστερ! Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Newsroom

Η εκπληκτική Λίβερπουλ πρόσθεσε στο παλμαρέ της ακόμη ένα μεγάλο come back. Μολονότι βρέθηκε να χάνει 0-2 και 1-3 απ' τη Λέστερ, έκανε την ολική επαναφορά, ισοφάρισε με... buzzer beater στο 95' και πήρε μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, όπου επίσης προκρίθηκαν η Τσέλσι, η Τότεναμ και η Άρσεναλ.

Η Λέστερ έκανε εκρηκτική εκκίνηση εκμεταλλευόμενη το ευρύ ροτέισον του Κλοπ, ο οποίος χρησιμοποίησε πιτσιρικάδες (Μπράντλεϊ, Κουμέτιο, Μόρτον, Γουίλιαμς) και προηγήθηκε στο σκορ με 0-2 με δύο γκολ του Βάρντι στο 9' και το 13'. Η Λίβερπουλ μείωσε με τον Τσάμπερλέιν στο 19' αλλά οι Αλεπούδες πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-3 με τέρμα του Μάντισον στο 33'. Κι ύστερα άρχισε η αντεπίθεση των Κόκκινων. Aρχικά με τον Ζότα στο 68' για το 2-3...

Και στο φινάλε με τον Μιναμίνο στο 95', ισοφάρισαν σε 3-3 κι έστειλαν το ματς απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η Λίβερπουλ είχε για ήρωα τον Κέλεχερ, ο οποίος απέκρουσε τα πέναλτι το Τόμας και Μπέρτραντ, ενώ ο Ζότα ήταν εύστοχος στο τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι για το τελικό 5-4. 

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι με ένα αυτογκόλ του Γιάνσον στο 80' κι ένα πέναλτι του Ζορζίνιο στο 85' επικράτησε 0-2 της μαχητικής αλλά άτυχης Μπρέντφορντ, ενώ στο Λονδίνο η Τότεναμ απέκλεισε τη Γουέστ Χαμ επικρατώντας 2-1. Τα Σπιρούνια άνοιξαν το σκορ στο 29' με τον Μπερχβάιν, τα Σφυριά ισοφάρισαν αμέσως (32') με τον Μπόουεν, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση έπειτα από δύο λεπτά (34') για το 2-1 με τον Λούκας Μόουρα.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Άμεσα μετά το τέλος των ματς βγήκαν και τα ζευγάρια των ημιτελικών όπου η Λίβερπουλ θα παίξει με την Άρσεναλ και η Τσέλσι με την Τότεναμ. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 3 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στις 10 του ίδιου μήνα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ στις 27 Φεβρουαρίου.

ΛίβερπουλΤσέλσιΛέστερΚώστας ΤσιμίκαςΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΜπρέντφορντΓουέστ ΧαμΤότεναμ