Αθλητισμός|23.12.2021 00:30

Μέγας είσαι Μπενζεμά! Πέρασε κι απ' το Μπιλμπάο η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολάρες του Γάλλου σταρ

Newsroom

Προτού καν αλλάξει ο χρόνος η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο στην Ισπανία. Οι Μερένχες, μια ημέρα μετά την βαθμολογική απώλεια της δεύτερης Σεβίλλης στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα και λίγες ώρες μετά τη νέα ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης απ' τη Μαγιόρκα, πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στο Μπιλμπάο επί της σκληρής Αθλέτικ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Καρίμ Μπενζεμά, o οποίος πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν καθώς σε 22 παρουσίες έχει 19 γκολ και 8 ασίστ! 

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, μολονότι έχει χτυπηθεί απ' τον κορονοϊό κι από άλλα προβλήματα (Μόντριτς, Αλάμπα, Ασένσιο, Ροντρίγκο, Μαρσέλο, Μπέιλ, Ίσκο, Λούνιν με Covid-19, Καρβαχάλ, Θεμπάγιος τραυματίες και Κασεμίρο τιμωρημενος), επικράτησε 1-2 στο Σαν Μαμές και βρέθηκε στο +8 απ' τη Σεβίλλη με ένα ματς περισσότερο, ενώ έχει αφήσει πίσω της την Ατλέτικο στο -17 και την Μπαρτσελόνα στο -18!

Ο Μπενζεμά πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα καθώς βρήκε δίχτυα στο 4' και το 7' με εντυπωσιακό τρόπο. Ιδίως το πρώτο του γκολ ήταν ένα... ποίημα!

Η Μπιλμπάο απάντησε μεμιάς καθώς στο 10' ο Σανσέτ μείωσε σε 1-2. Η βασκική ομάδα όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και η Ρεάλ πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη.

Προηγουμένως, η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβεβαίωσε την άσχημη περίοδο που διανύει καθώς ηττήθηκε στο «Λος Κάρμενες» από τη Μαγιόρκα με 2-1 σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 9η αγωνιστική. Οι «ροχιμπλάνκος» του Σιμεόνε προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Ζοάο Φέλιξ μόλις στο 2', αλλά στο 17΄ ο Ματσίς έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία, προτού στο 61΄ ο Μολίνα διαμορφώσει το τελικό 2-1 σε μια πολύτιμη νίκη για τους «νησιώτες», που έφτασαν στους 22 βαθμούς. Αντιθέτως, η (απερχόμενη όπως φαίνεται) πρωταθλήτρια Ατλέτικο παρέμεινε στους 29, στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και στο -14 από την προπορευόμενη Ρεάλ.

Ρεαλ ΜαδρίτηςLa LigaΚαρίμ ΜπενζεμάΑθλέτικ ΜπιλμπάοΑτλέτικο ΜαδρίτηςΓρανάδα