Αθλητισμός|23.12.2021 11:20

Euroleague: Μάχη «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ σε χριστουγεννιάτικο φόντο!

Newsroom

Χριστουγεννιάτικη απόχρωση αλλά και γεύση από ντέρμπι «αιωνίων» έχει η αποψινή τελευταία (17η) αγωνιστική του πρώτου γύρου στη regular season της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (21.00, Novasports Prime) στο κλειστό του ΟΑΚΑ σε μια μπασκετική μονομαχία που πάντοτε προσελκύει όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό ενδιάφερον της μπασκετικής κοινότητας.

Μπορεί στο πρόγραμμα της Euroleague να υπάρχουν πέντε παιχνίδια για την προπαραμονή των Χριστουγέννων, ωστόσο όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα, αφού το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της 23ης Δεκεμβρίου και το αποτέλεσμα θα κρίνει το mood των εορτών.

Μόλις έναν μήνα μετά την πρώτη τους συνάντηση στη σεζόν και το μεγάλο «διπλό» του Τριφυλλιού στο ΣΕΦ για το ελληνικό πρωτάθλημα, οι «αιώνιοι» ετοιμάζονται να διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους, με ευρωπαϊκό φόντο αυτή τη φορά. Οι «πράσινοι» έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό τα τελευταία 24ωρα καθώς την Τρίτη (21/12) ανακοίνωσαν δύο κρούσματα, εκ των οποίων το ένα αφορούσε παίκτη της ομάδας και το άλλο μέλος του τεχνικού επιτελείου.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά ως σύνολο, έχει ταχύτητα στο παιχνίδι και πολυφωνία. Θα πρέπει να δούμε συνολικά τον αντίπαλο και όχι μεμονωμένα σε κάποιους παίκτες. Σαφώς, κάποιοι έχουν μεγαλύτερη συνδρομή στο σκοράρισμα. Όμως, πρέπει να δούμε τη συνολική λειτουργία του Ολυμπιακού και πώς θα σταματήσουμε τον τρόπο ανάπτυξής του είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε στο set παιχνίδι» τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 17η θέση της κατάταξης με (αρνητικό) ρεκόρ 4-12 και προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 82-85 από την Μπαρτσελόνα. Όμως ξέσπασε στο πρωτάθλημα με τον Προμηθέα, του οποίου επικράτησε με 92-67.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός έχει δύο συνεχόμενες νίκες στην Euroleague και πέντε συνολικά στα τελευταία έξι παιχνίδια του, κάτι που τον έχει εδραιώσει στην τρίτη θέση με θετικό απολογισμό 11-5. Πιο πρόσφατο παιχνίδι στην διοργάνωση ήταν αυτό με την Βιλερμπάν στον Πειραιά, το οποίο έληξε με 89-54. Περισσότερες μέρες ξεκούρασης είχαν οι Ερυθρόλευκοι, όχι όμως και αγωνιστικό ρυθμό, αφού αναβλήθηκε το ματς πρωταθλήματος με τον Άρη.

Αγωνιστικά προβλήματα στους Πειραιώτες δεν υπάρχουν με εξαίρεση τον Κουίνσι Έισι, ο οποίος είχε τενοντίτιδα, ενώ χτυπήθηκε κι από οξεία αμυγδαλίτιδα.

«Πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτά που κάνουμε καλά και μας έχουν δώσει αυτές τις νίκες στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να επιμείνουμε στο πλάνο μας και να μην επηρεαστούμε από τα συναισθήματα που συχνά είναι ακραία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Είναι δύσκολη έδρα, ο κόσμος συμμετέχει πολύ και με εμάς καταλαβαίνετε πως θα συμμετέχει περισσότερο. Πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας» ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το σημερινό (23/12) πρόγραμμα

19:00 Ζενίτ - Μακάμπι

20:00 Μπάγερν - Μπασκόνια

21:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

21:45 Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ

22:00 Βιλερμπάν - Φενέρμπαχτσε

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςEuroleague