Αθλητισμός|23.12.2021 16:59

Κύπελλο Ελλάδας: Η κόκκινη του Μεγιάδο μετέτρεψε σε... περίπατο την πρόκριση του Άρη

Newsroom

Το γκολ του Ιτούρμπε στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα με το οποίο διαμορφώθηκε το 3-1 υπέρ του Άρη έκανε πολύ πιο εύκολη τη δουλειά για τους Κίτρινους απέναντι στον ΟΦΗ. Η ρεβάνς εξαρχής ήταν δύσκολη υπόθεση για τους Κρητικούς κι έγινε ακόμη δυσκολότερη μετά το 45', οπότε ο Μεγιάδο αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ με τις τάπες, αφήνοντας τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες.

Ο Άρης επικράτησε 2-0 και στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και πήρε με συνολικό σκορ 5-1 την πρόκριση στην οχτάδα του Κυπέλλου ακολουθώντας τον δρόμο των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Παναιτωλικού και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε το παιχνίδι παθητικά και με στόχο να... καταστρέψει τον ρυθμό του ΟΦΗ κι αφού πέτυχε στον στόχο της, στο δεύτερο ημίχρονο και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, καθάρισε οριστικά την πρόκριση. Στο 48' ο Άρη κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μαρινάκη εντός περιοχής, ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση κι ήταν εύστοχος για το 0-1 σκοράροντας το τέταρτο προσωπικό του τέρμα στη διάρκεια του Δεκεμβρίου.  Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 81' με τον Καμαρά έπειτα από ασίστ του Σάσα.

OΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Τοράλ (68' Κοροβέσης), Ντε Γκουζμάν, Καμάου (63' Λάμπρου), Τσιλιανίδης (63' Γιάννου), Καστάνιος (63' Στάικος).

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (75' Μπεναλουάν), Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Ιτούρμπε (64' Λούμορ), Γκάμα (75' Λόπεθ), Ντιαγέ (64' Ματίγια), Καμαρά (85' Μαρμαρίδης).

ΟΦΗΑρηςΚύπελλο Ελλάδας