Αθλητισμός|31.01.2019 13:12

Ετσι φέρνει ο ΠΑΟΚ Ολιβέιρα και Ινγκανσον

Αντώνης Τσακαλέας

Σβέριρ Ινγκανσον και Σέρτζιο Ολιβέιρα αναμένονται εντός της ημέρας στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους στον ΠΑΟΚ, που με στοχευμένες κινήσεις κάνει εντυπωσιακό ντεμαράζ και κλείνει τη μεταγραφική περίοδο καλύπτοντας όλες του τις ανάγκες που είχαν καταγραφεί.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η επιχειρησιακή ικανότητα του Μάριο Μπράνκο (που κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα) και το μεγάλο ναι τον Ιβάν Σαββίδη. Ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» δούλεψε και τις δυο δύσκολες περιπτώσεις και μόλις είδε φως στο τούνελ, ενημέρωσε τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο των ασπρόμαυρων, που κλήθηκε να αποφασίσει για το επόμενο βήμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής πήρε το «οκ» από τον Σαββίδη και ολοκλήρωσε τον δανεισμό του 26χρονου Πορτογάλου μέσου από την Πόρτο και την απόκτηση του 25χρονου Ισλανδού κεντρικού αμυντικού από την Ροστόφ.

Ο επικεφαλής του «Δικεφάλου του Βορρά» δε δίστασε να ρίξει στο τραπέζι τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου από τη μεταγραφή του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Πριν από δυο χρόνια, είχε και πάλι ρίξει στο τραπέζι τα χρήματα της μεταγραφής του Γκάρι Ροντρίγκες για την απόκτηση των Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και Πέντρο Ενρίκε, επιβεβαιώνοντας τη τακτική τα αξιοποιεί προς όφελος του ΠΑΟΚ κάθε έσοδο που προκύπτει από την ομάδα.

Στην περίπτωση του Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή του, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, και ο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την συγκεκριμένη κατάσταση, έκανε κίνηση περιμένοντας να δει τις προθέσεις του 26χρονου μέσου. Ο τελευταίος αποφάσισε να περάσει τη πόρτα της εξόδου από την Πόρτο, με τους «Δράκους» να τον παραχωρούν με τη μορφή δανεισμού και με οψιόν αγοράς που πιθανότατα θα φτάνει τα 6 εκ. Ευρώ. Στην περίπτωση του Σβέριρ Ινγκασον, οι διοικούντες της Ροστόφ ξεκίνησαν τις (προ τριών βδομάδων)  διαπραγματεύσεις από τα 4 εκ. Ευρώ, και σταδιακά άρχισαν να υποχωρούν, μέχρι που έφτασαν σε σημείο συνεννόησης με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚΣβέριρ ΙνγκασονΣέρτζιο Ολιβέιρα