Αθλητισμός|26.12.2021 18:13

Οι «φλογερές» ομιλίες Ιβάν Σαββίδη και Πάμπλο Γκαρσία - Στον «αέρα» η ταινία του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο

Newsroom

Η κατάθεση ψυχής των παικτών του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εναντίον του Ολυμπιακού, τώρα κυκλοφορεί σε μια μοναδική ταινία. Το «The Final 2021» βρίσκεται στο «αέρα» και αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του μεγάλου τελικού στο ΟΑΚΑ, όπου ο Δικέφαλος θριάμβευσε. Πρόκειται για ακόμη μια εκπληκτική δουλειά του τμήματος New Media της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο τελικός του 2021 όπως δεν τον έχετε ξαναδεί...

Η προετοιμασία της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, η κάθοδος στην Αθήνα και κυρίως η ηγετική ομιλία του Ιβάν Σαββίδη και τα φλογερά λόγια του Πάμπλο Γκαρσία πριν από το κρίσιμο παιχνίδι αποτυπώνονται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Δικεφάλου.

Τα εμπνευσμένα λόγια του Ιβάν Σαββίδη

Την παραμονή του τελικού ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω τηλεδιάσκεψης, επικοινώνησε με την ομάδα και τα μέλη της αποστολής και όσα είπε αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης. «Γιατί είστε υπό πίεση; Νομίζω πρέπει να χαλαρώσετε λίγο. Δεν είναι μια κατάσταση η οποία πρέπει να προσδιορίσει όλη τη διάθεσή σας», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Πρώτον, είμαι ένας άνθρωπος αρκετά προληπτικός. Το ΟΑΚΑ θα έλεγα είναι ένα γήπεδο αρκετά τυχερό για εμάς. Θέλω εσείς αύριο, να βγείτε στο γήπεδο και σε αυτό το τυχερό γήπεδο να δείξετε χωρίς φόβο, ό,τι έχετε. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, αλλά πρέπει να δώσετε όλο σας το είναι. Ώστε να αποδείξουμε σε όλους ότι εμείς ήρθαμε για να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα. Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει κάθε χρόνο να παίρνουμε κάποιους τίτλους. Κι αν ανάμεσά σας υπάρχει κάποιος που έχει επιφυλάξεις για το αυριανό παιχνίδι να μην μπει καν στο γήπεδο. Αύριο όποιος μπει στο γήπεδο, θα είναι παίκτης που θα παλέψει χωρίς φόβο για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ».

Η ομιλία του Γκαρσία για... Μεγαλέξανδρο

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν μίλησε για ποδόσφαιρο, ενώ στον πίνακα αντί για κάποιο σύστημα, έγραψε με μεγάλα γράμματα τη λέξη: ΝΙΚΗ. «Δεν θα σας δείξω κανένα βίντεο, γιατί πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι τα βίντεο δεν είναι σημαντικά. Πιστεύω ότι εσείς είστε οι νικητές. Ό,τι κι αν γίνει. Για μένα πρωταθλητές είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα κι όταν πέσουν, σηκώνονται και συνεχίζουν να παλεύουν. Πάμε να παίξουμε μέχρι θανάτου! Η έκφραση είναι αυτή παιδιά: Πρέπει να τα κάψουμε όλα», είπε ο Ουρουγουανός.

Και πρόσθεσε: «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν με τους πολεμιστές του κι οι αντίπαλοι υπερτερούσαν δύο και τρεις φορές σε αριθμό, οι στρατιώτες του ήταν λίγο φοβισμένοι τους είπε το εξής: Τώρα είναι η στιγμή να κάψουμε τα πλοία μας. Ή θα γυρίσουμε σπίτια μας, ή θα πεθάνουμε εδώ. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Πείτε στην οικογένεια σας, τη μητέρα σας, τα αδέρφια σας… “πάμε στον πόλεμο και δε θα γυρίσουμε ηττημένοι”. Θα πεθάνουμε στο γήπεδο. Ως το τέλος. Ως το τέλος. Ως το τέλος!».

Στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ ο Βιεϊρίνια ως αρχηγός ανέβασε τους συμπαίκτες του: «Περάσαμε καλές και κακές στιγμές και τώρα είμαστε εδώ. Μην το ξεχνάτε, πιστέψτε στον εαυτό σας. Πιστέψτε στους συμπαίκτες σας. Παλέψαμε σκληρά για να είμαστε εδώ παιδιά. Μην το ξεχνάτε».

Κύπελλο ΕλλάδαςΟλυμπιακόςντοκιμαντέρΠάμπλο ΓκαρσίαΙβάν ΣαββίδηςΠΑΟΚ