Αθλητισμός|27.12.2021 09:39

Τζιάνι Ντε Μπιάζι: Ο προπονητής που οδήγησε την Αλβανία σε Euro υποψήφιος για την Εθνική Ελλάδας

Newsroom

Η κλεψύδρα αδειάζει και η ΕΠΟ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την εύρεση νέου προπονητή για την Εθνική ομάδα. Ήδη εξετάζονται πολλές περιπτώσεις από τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων Κώστα Κωνσταντινίδη και τον αθλητικό διευθυντή της Γαλανόλευκης Τάκη Φύσσα. Το τελευταίο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι και αρέσει στους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας είναι αυτό του Ιταλού κόουτς Τζιάνι Ντε Μπιάζι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, ο 65χρονος τεχνικός, ο οποίος αυτή την περίοδο εργάζεται στην Εθνική Αζερμπαϊτζάν είναι ανοιχτός σε προτάσεις, αφού την παρούσα φάση δεν υπάρχουν αγωνιστικές δραστηριότητες στις Εθνικές ομάδες και προφανώς ψάχνει κάτι πιο δελεαστικό επαγγελματικά. Αυτός είναι κι ο λόγος άλλωστε για τον οποίο προτάθηκε στην ΕΠΟ.

Πρόκειται για έμπειρο προπονητή, ο οποίος έχει ως παράσημο στην καριέρα του σε επίπεδο εθνικών ομάδων την ιστορική πρόκριση της Αλβανίας στην τελική φάση του Euro 2016. Εργάστηκε πεντέμιση χρόνια στην εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, ενώ από το καλοκαίρι του 2020 καθοδηγεί τους Αζέρους.

Έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 70 παιχνίδια ως ομοσπονδιακός προπονητής, γνωρίζει τη λειτουργία, τη φιλοσοφία και τη λογική των εθνικών ομάδων, έχει εργαστεί σε χώρες που ήταν αουτσάιντερ, είναι έμπειρος καθώς κουβαλά μια προπονητική καριέρα 30 ετών και αναζητεί μια νέα πρόκληση. Σε επίπεδο συλλόγων έχει μακρά πορεία σε ΣΠΑΛ, Μόντενα, Μπρέσια, Τορίνο, Λεβάντε, Ουντινέζε και Αλαβές.

Η ιταλική αγορά πάντως είναι μεταξύ εκείνων που έχουν ψηλά στην ΕΠΟ δεδομένου ότι εξετάζονται οι περιπτώσεις του Γκατούζο και του Ντοναντόνι, ενώ έχει γίνει μια διερευνητική επαφή και με τον θρυλικό Μαρτσέλο Λίπι.

Εθνική ομάδαεθνική Ελλάδας