Αθλητισμός|27.12.2021 18:34

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Premier League!

Newsroom

Επελαύνει ο κορονοϊός και η μετάλλαξη «όμικρον» στο Ηνωμένο Βασίλειο γεγονός που προκαλεί... πονοκέφαλο και στην Premier League. Ήδη κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου έχουν αναβληθεί 15 αγώνες λόγω κρουσμάτων και μάλλον έπεται συνέχεια καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Λίγκα, 103 ποδοσφαιριστές και λοιπά μέλη των ομάδων διαγνώστηκαν θετικά σε Covid-19 σε διάστημα επτά ημερών (το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν 90 κρούσματα). Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15.186 τεστ στο διάστημα 20-26 Δεκεμβρίου καθώς η Premier League έχει επαναφέρει τα καθημερινά υποχρεωτικά τεστ σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Παρά τις φωνές των προπονητών και των παικτών για αναβολή της αγωνιστικής, η Premier League επιμένει και δεν τροποποιεί το εορταστικό καλεντάρι, ούτε και προχωρά στην εφαρμογή των πέντε αλλαγών, όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μάλιστα, οι ομάδες, εφόσον έχουν στη διάθεσή τους, 13 ποδοσφαιριστές και έναν τερματοφύλακα, υποχρεούνται απ' την Premier League να παίξουν.

Ηνωμένο Βασίλειομετάλλαξη ΌμικρονPremier LeagueΚορονοϊός