Αθλητισμός|28.12.2021 07:45

Formula 1: Πού είναι ο Χάμιλτον; Ο Τότο Βολφ εξήγησε την... εξαφάνιση του Σερ Λιούις

Newsroom

Άφαντος παραμένει ο Λιούις Χάμιλτον μερικές εβδομάδες μετά την απώλεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 στον συγκλονιστικό τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, που κρίθηκε κυριολεκτικά στον τελευταίο γύρο με μεγάλο νικητή τον μεγάλο του αντίπαλο Μαξ Φερστάπεν.

Την ώρα που ο Άγγλος πιλότος της Mercedes και επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στη F1 εξακολουθεί να απέχει από τη δημοσιότητα αποφεύγοντας παράλληλα να πάρει θέση για τις πληροφορίες και τις φήμες που τον θέλουν να εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τους αγώνες, ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Χάμιλτον δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στο προσκήνιο.

Ο άνθρωπος, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα δεν έδειξε βέβαιος για την παραμονή του Χάμιλτον στο grid λέγοντας: «Ελπίζω ο Λιούις να συνεχίσει στη Formula 1», σχολίασε αυτή τη φορά: «Έχουμε όλοι εναλλασσόμενα συναισθήματα, και ο Λιούις πιο πολύ από όλους μας. Κέρδιζε το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο και μετά του το πήραν μέσα από τα χέρια, από το ένα δευτερόλεπτο στο άλλο. Φυσικά και χάνεις την πίστη σου, διότι δεν μπορείς να καταλάβεις τι συνέβη εκείνη τη στιγμή». Και πρόσθεσε ότι «η ησυχία του σχετίζεται με το ότι δεν έχει λόγια»...

Αβέβαιο το μέλλον του Χάμιλτον

Ο Αυστριακός είπε ακόμη για τις μέρες που ακολούθησαν του συγκλονιστικού φινάλε στη Formula 1 ότι «ο Λιούις βρισκόταν στο γραφείο μαζί μου και με όλους όσοι εμπλέκονταν. Ήμασταν σε συνεχή επαφή αυτές τις τρεις μέρες. Το απόγευμα (της Τετάρτης μετά το GP) είχαμε τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Την ημέρα που έγινε επίσημα ιππότης του είπα πρώτα να κάνει μια αναδρομή στη ζωή του και την απόδοσή του στην πίστα και να τα μετατρέψει όλα αυτά σε θετική ενέργεια. Αυτό έκανε. Το έβλεπες στο πρόσωπό του, την τιμή που ένιωθε για το επίτευγμα αυτό».

Το τελευταίο του σχόλιο αφορούσε την τιμή που έλαβε ο Χάμιλτον απ' τον Πρίγκιπα Κάρολο με την παρασημοφόρησή του από το παλάτι ως Σερ. Αυτή άλλωστε, όπως και η παρουσία του στον εορτασμό του τίτλου κατασκευαστών της Mercedes, είναι οι μοναδικές δημόσιες εμφανίσεις του τις τελευταίες εβδομάδες...

Πάντως σύμφωνα με το ιταλικό motorsport, ο Χάμιλτον έχει ενημερώσει τη Mercedes ότι θα παραμείνει σε ισχύ το συμβόλαιό του με την ομάδα, το οποίο λήγει στο τέλος του 2023. Το αντίθετο όμως έδειξε με τα λόγια του το άλλοτε αφεντικό της F1 Μπέρνι Έκλεστοουν , ο οποίος τόνισε ότι μετά από συνομιλία του με τον Άντονι Χάμιλτον, πατέρα του Λιούις, κατάλαβε ότι ο Χάμιλτον δεν θα επιστρέψει στις πίστες!

Λιούις ΧάμιλτονMercedesFormula 1Τότο Βολφ