Αθλητισμός|29.12.2021 21:12

Συναγερμός στις ομάδες της Super League: Η επιστροφή απ' τις διακοπές των Χριστουγέννων έφερε κρούσματα

Newsroom

Η Ελλάδα βρίσκεται στη... δίνη του κορονοϊού καθώς κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (29/12) καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 28.828 κρούσματα. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο απ' την παρούσα κατάσταση κάτι που φαίνεται σε έντονο βαθμό με την επιστροφή των ομάδων της Super League απ' τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ήδη τα πρώτα τεστ που έγιναν στους συλλόγους μετά την επάνοδο στις προπονήσεις, έχουν βγάλει αρκετά κρούσματα. Και μάλλον έπεται και συνέχεια δεδομένων των συνθηκών...

Ας δούμε τι ισχύει μέχρι στιγμής στη Super League...

Άρης

Η προετοιμασία του Άρη για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό – στην επανέναρξη της Superleague – άρχισε με προβλήματα καθώς πέραν των απουσιών, διαπιστώθηκαν τρία κρούσματα Covid 19 έπειτα από τον έλεγχο που έγινε σε όλα τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος.

«Τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας μας βρέθηκαν θετικοί και ήδη ακολουθείται η διαδικασία, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο», ανέφερε η ΠΑΕ Άρης στην ανακοίνωσή της.

Παναθηναϊκός

Ένα μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού βρέθηκε θετικό σε τεστ για τον κορονοϊό μετά την επιστροφή από την άδεια των Χριστουγέννων. Μετά τα τεστ που έγιναν την Τρίτη κατά την επιστροφή της ομάδας στο προπονητικό κέντρο από την άδεια των Χριστουγέννων, εντοπίστηκε ένα μέλος της ομάδας θετικό στον ιό. Αμέσως απομονώθηκε και η ΠΑΕ τήρησε όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα διαχείρισης.

ΠΑΣ Γιάννινα

Διασπορά του κορονοϊού υπάρχει πλέον και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (29/12) πως υπάρχουν οχτώ επιβεβαιωμένα, μεταξύ των οποίων επτά ποδοσφαιριστές και ένας υπάλληλος. Με επτά θετικά δείγματα στους παίκτες δεν μπορεί να διεξαχθεί παιχνίδι, οπότε αυτόματα αποτελεί ερώτημα αν θα γίνει η προγραμματισμένη για τις 4 Ιανουαρίου αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Επιστροφή στις προπονήσεις για την ομάδα μας μετά τη μικρή ανάπαυλα των Χριστουγέννων και δυστυχώς και επιστροφή στην σημερινή πραγματικότητα. Μετά τον προγραμματισμένο έλεγχο PCR Covid-19 εντοπίστηκαν 7 κρούσματα σε αθλητές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και 1 στο διοικητικό. Ήδη ακολουθείται η διαδικασία, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Βόλος

Ούτε η ομάδα του Βόλου κατάφερε να παραμείνει ανεπηρέαστη από τον κορονοϊό και πλέον αριθμεί πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι Θεσσαλοί ανακοίνωσαν ότι πέντε μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά και άπαντες τέθηκαν σε καραντίνα.

ΠΑΟΚ

Συναγερμός σήμανε και στον ΠΑΟΚ καθώς με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις βρέθηκαν πέντε κρούσματα, τέσσερα σε παίκτες κι ένα σε μέλος του επιτελείου. 'Ήδη εφαρμόζεται το πρωτόκολλο, ενώ θα ακολουθήσουν επανέλεγχοι προκειμένου να εντοπιστεί άμεσα τυχόν διασπορά.

Πάντως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης στάθηκε στην κρισιμότητα της εποχής, ζητώντας απ' όλα τα μέλη της ομάδας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά: «Τα νέα δεδομένα της πανδημίας απαιτούν τη μέγιστη προσοχή, κυρίως για να είστε εσείς υγιείς, αλλά και για το καλό της ομάδας».

ΑΕΚ

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται και στην ΑΕΚ καθώς, όπως αναφέρει επίσημα η Ένωση, δύο παίκτες της ομάδας ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και μπήκαν σε καραντίνα. Την ίδια ώρα όλη η ομάδα είναι σε επιφυλακή με καθημερινά τεστ καθώς οι παίκτες και όχι μόνο προέρχονται από την άδεια των εορτών. Σε πρώτη φάση πάντως όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά...

Ιωνικός

Κι ο Ιωνικός ανακοίνωσε δύο κρούσματα και προστέθηκε στη λίστα των ομάδων της Super League που έχουν χτυπηθεί από τον ιό.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι δύο νοσούντες είναι ποδοσφαιριστές και έχουν τεθεί ήδη σε απομόνωση. «Ενημερώνουμε ότι κατά τη διενέργεια μοριακού ελέγχου για την ανίχνευση του κορονοϊού, βρέθηκαν θετικά δύο μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση και μαζί με την ομάδα ακολουθούν τα όσα αναφέρει το υγειονομικό πρωτόκολλο».

ΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑρηςΒόλος ΝΠΣΠΑΣ Γιάννινα