Αθλητισμός|29.12.2021 18:00

Εποχή Μπότο στον ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε απ' τον Δικέφαλο με συμβόλαιο δυόμισι ετών

Newsroom

Η εποχή του Ζοσέ Μπότο στον ΠΑΟΚ άρχισε και επίσημα. Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ο Δικέφαλος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας τους, η οποία θα είναι διάρκειας τουλάχιστον δυόμισι ετών.

Η κίνηση ματ του Ιβάν Σαββίδη πήρε επίσημη μορφή καθώς ο ΠΑΟΚ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με την πρόσληψη του 55χρονου Πορτογάλου, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη αθλητικού διευθυντή στο κλαμπ. Μάλιστα, η διοίκηση της ΠΑΕ προκειμένου να φέρει στην Τούμπα τον επιτυχημένο Ίβηρα αθλητικό παράγοντα, έσπασε την ρήτρα του καταβάλλοντας 500.000 ευρώ στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Ζοσέ Μπότο είχε μια πρώτη γνωριμία με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ και εν συνεχεία μετέβη στη Μεσήμβρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά με τον κόουτς της ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου. Η παρουσία του, σε πρώτη φάση, θα είναι σύντομη καθώς αύριο αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του για να έρθει πίσω στην Ελλάδα μετά την Πρωτοχρονιά για μόνιμη εγκατάσταση και με ορίζοντα τουλάχιστον 2,5 ετών βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοσέ Μπότο. Ο Πορτογάλος αναλαμβάνει τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή της ΠΑΕ για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο Ζοσέ Μπότο γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1966 στο Λούρες, μία περιοχή κοντά στη Λισαβόνα. Ξεκίνησε να ασχολείται ως μάνατζερ με την τοπική ομάδα της γενέτειράς του, πέρασε κι από τη Σακαβενέσε και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπενφίκα. Από το 2007 έγινε σκάουτερ, ενώ το 2010 έγινε επικεφαλής του σχετικού τμήματος, ρόλο τον οποίο διατήρησε μέχρι το 2018, όταν κι αποχώρησε από τον πορτογαλικό σύλλογο».

Ζοσέ ΜπότοΠΑΟΚ