Αθλητισμός|30.12.2021 20:50

Παναθηναϊκός: Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού κι αναβολή των ματς με Ζαλγκίρις και Άλμπα

Newsroom

Μετά τον Ολυμπιακό, ξέφυγε η κατάσταση και στον Παναθηναϊκό με τον κορονοϊό. Οι Πράσινοι έβγαλαν άλλα τρία κρούσματα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (30/12) και δεδομένου ότι συνολικά μετρούν δέκα, το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις αναβλήθηκε, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στο επόμενο με την Άλμπα Βερολίνου.

Το Τριφύλλι για δεύτερη φορά μέσα στο 2021 αντιμετωπίζει μια μεγάλη περιπέτεια με τον κορονοϊό. Όλα ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου, όταν οι νταμπλούχοι ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα τους, δυο μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στην εν λόγω αναμέτρηση (23/12) οι Πράσινοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Χάουαρντ Σαντ Ρος και ένα μέλος του τεχνικού τιμ (δύο κρούσματα συνολικά τότε).

Στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμα δύο κρούσματα τη Δευτέρα (27/12), ανήμερα του προημιτελικού του Κυπέλλου με το Λαύριο. Το ένα αφορούσε παίκτη της ομάδας και το άλλο άνθρωπο του τεχνικού επιτελείου. Ωστόσο, η «πράσινη» περιπέτεια με τον ιό δεν είχε σταματήσει εκεί. Κι αυτό γιατί ακολούθησαν δύο νέα κρούσματα την Τρίτη (28/12), άλλο ένα την Τετάρτη (29/12) και ακόμα τρία την Πέμπτη (30/12). Συνολικά, πλέον, ο Παναθηναϊκός μετράει 10 κρούσματα κορονοϊού και τα επτά από αυτά αφορούν παίκτες της ομάδας, όπως ανακοινώθηκε.

Ως εκ τούτου, οι Πράσινοι δεν γινόταν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό παικτών (οχτώ) για το ματς με τη Ζαλγκίρις, έχοντας μόνο έξι στη διάθεσή τους και το παιχνίδι αναβλήθηκε. Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως το ίδιο θα συμβεί και για το ματς της επόμενης εβδομάδας απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (6/1), καθώς και τότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν θα έχουν μια οκτάδα αθλητών στη διάθεσή τους. Για την ακρίβεια, μόνο ο Σαντ Ρος θα έχει προλάβει να επιστρέψει τότε στη δράση και αν δεν υπάρξουν νέα κρούσματα, οι διαθέσιμοι αθλητές θα είναι επτά.

Όσον αφορά τα ματς της Stoiximan.gr Basket League, ήδη η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πατρών, που είχε οριστεί για τις 2 Ιανουαρίου, έχει αναβληθεί, ενώ στον αέρα είναι το ματς με τον Ηρακλή (8/1). Κι αυτό γιατί στον «πάγο» θα μπουν και οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού το επόμενο διάστημα, μεγαλώνοντας το ήδη σημαντικό πρόβλημα.

ΠαναθηναϊκόςΖαλγκίριςΚορονοϊόςEuroleagueΑλμπα Βερολίνου