Αθλητισμός|01.01.2022 20:49

Premier League: «Τρένο» η Σίτι και το 2022! Νίκη για Τότεναμ, χωρίς Κλοπ η Λίβερπουλ στο ντέρμπι λόγω κορονοϊού!

Newsroom

Την ενδέκατη σερί νίκη της στην Premier League πανηγύρισε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η Μάντσεστερ Σίτι, που επιβλήθηκε 2-1 της Άρσεναλ στο Λονδίνο, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής και, παράλληλα, έκανε... ποδαρικό στο νέο έτος.

Οι Κανονιέρηδες προηγήθηκαν λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας με το γκολ του Σάκα αλλά οι Πολίτες, κέρδισαν πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Μαχρέζ γράφοντας το 1-1. Δύο λεπτά μετά την ισοφάριση όμως, η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι οι Σίτιζενς εκμεταλλεύθηκαν την αριθμητική υπεροχή τους.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά από προσπάθεια του Ντε Μπρόινε, η μπάλα έφτασε στον Ρόδρι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Έβαλε τέλος στο σερί τεσσάρων νικών της Άρσεναλ αλλά έστειλε και τη Σίτι στο +11 από τη -δεύτερη της βαθμολογίας- Τσέλσι που υποδέχεται την Κυριακή (2/1) τη λαβωμένη Λίβερπουλ στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Στο 96' η Τότεναμ

Στο δρόμο που χάραξε η Σίτι, πορεύτηκε και η Τότεναμ που επικράτησε 1-0 της Γουότφορντ στο Βίκαρετζ Ρόουντ. Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στα Σπιρούνια πέτυχε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά ο Ντάβινσον Σάντσες, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να «σκαρφαλώσουν» στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά στο 86' καθώς υπήρξε ένα έκτακτο ιατρικό περιστατικό στην εξέδρα των γηπεδούχων, όπου χρειάστηκε να παρέμβουν τα ιατρικά επιτελεία και των δύο ομάδων.

Νοκ άουτ ο Κλοπ!

Στο μεταξύ, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα καθήσει στον πάγκο της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Τσέλσι καθώς οι Κόκκινοι ανακοίνωσαν ότι ο Γερμανός τεχνικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Ο Κλοπ τέθηκε σε καραντίνα, αφού παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, ενώ τους Ρεντς θα καθοδηγήσει ο βοηθός του, Πέπιν Λίντερς. Παράλληλα, η Λίβερπουλ θα έχει και απουσίες εντός γηπέδου καθώς τρεις παίκτες της έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

ΓουότφορντΜάντσεστερ ΣίτιΑρσεναλPremier LeagueΤότεναμ