Αθλητισμός|03.01.2022 00:10

La Liga: Χωρίς 15 παίκτες η Μπαρτσελόνα, νίκησε κορονοϊό, προβλήματα και Μαγιόρκα!

Newsroom

Ένα γκολ του Ντε Γιονγκ στο 44' ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Μπαρτσελόνα μια πολύτιμη νίκη στο άνοιγμα της αυλαίας στη La Liga για το 2022. Οι Μπλαουγκράνα, που έχουν χτυπηθεί αλύπητα από τον κορονοϊό και όχι μόνο, ξεπέρασαν τα αμέτρητα αγωνιστικά προβλήματα (είχαν 15 απουσίες!) αλλά και το άγχος στη διάρκεια του αγώνα και πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο στην έδρα της Μαγιόρκα με 1-0. Για να τα καταφέρουν πάντως χρειάστηκε μια μαγική απόκρουση του Τερ Στέγκεν στο 92'!

Η ομάδα του Τσάβι άρχισε ιδανικά το 2022 και ανέβηκε έπειτα από καιρό στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Παραμένει όμως μακριά απ' την κορυφή καθώς απέχει 15 βαθμούς απ' την προπορευόμενη Ρεάλ Μαδρίτης, που πάντως υπέστη ήττα σοκ απ' τη Χετάφε το μεσημέρι της Κυριακής.

Προηγουμένως, νικηφόρο ήταν το «ποδαρικό» και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Ισπανίας επιβλήθηκαν 2-0 εντός έδρας της Ράγιο Βαγεκάνο και «σκαρφάλωσαν» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας μάλιστα την αποψινή αντίπαλό τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ροχιμπλάνκος ήταν ο Άνχελ Κορέα, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Επίσης, έναν πολύτιμο βαθμό, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πήρε η Έλτσε που αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) στην έδρα της με τη Γρανάδα. Οι γηπεδούχοι είδαν να ακυρώνεται γκολ του Γκουίντο Καρίγιο στο 16΄, μετά από εξέταση του VAR, ενώ τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντιέγκο Γκονζάλεθ στο 47΄.

Ακόμη, σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Θέλτα, που την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα από το Βίγο επιβλήθηκε 0-2 της, τρίτης στην κατάταξη, Μπέτις στη Σεβίλλη και στέρησε από τους Βερδιμπλάνκος την ευκαιρία για να διατηρήσουν το προβάδισμα των τριών βαθμών από τους διώκτες τους. Τη Θέλτα οδήγησε στη νίκη ο Ιάγο Άσπας, ο οποίος πέτυχε προς το τέλος του α΄ μέρους και τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να φτάσει συνολικά τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα.

Τέλος, δεν ανέδειξε νικητή το τοπικό ντέρμπι της χώρας των Βάσκων, καθώς Αλαβές και Σοσιεδάδ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Ατλέτικο ΜαδρίτηςLa LigaΜπαρτσελόναΜαγιόρκα