Αθλητισμός|04.01.2022 18:45

Με ιατρική εξαίρεση θα παίξει στο Australian Open ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς!

Newsroom

Ο πολυνίκης του Australian Open και νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς θα λάβει τελικά μέρος στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί απ' τις 17 ως τις 30 Ιανουαρίου. Μολονότι οι αρχές της Αυστραλίας δεν επιτρέπουν να εισέλθουν στη χώρα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ο Σέρβος πρωταθλητής αναχώρησε για Μελβούρνη καθώς του χορηγήθηκε ιατρική εξαίρεση!

Ο Τζόκοβιτς το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για ιατρικό απόρρητο αποφεύγοντας να αποκαλύψει αν εμβολιάστηκε. Ωστόσο το γεγονός ότι έλαβε ιατρική εξαίρεση επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τελικά δεν έχει εμβολιαστεί. Παρ' όλα αυτά, οι αρχές της Αυστραλίας του έδωσαν άδεια γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν στο Australian Open.

Ο Τζόκοβιτς θα λάβει μέρος στο Australian Open με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου του, τη διεκδίκηση του 10ου τροπαίου στο τουρνουά αλλά και του πολυπόθητου 21ου Γκραν Σλαμ που θα τον φέρει μπροστά απ' τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instragram ανέφερε: «Πέρασα φανταστικό και ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος που είχα και σήμερα πάω στην Αυστραλία με άδεια ιατρικής εξαίρεσης». Το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην Μαρμπέγια όπου προπονήθηκε σε συνθήκες... Αυστραλίας.

«Ενδελεχής έλεγχος»

Παράλληλα, τη συμμετοχή του στο Australian Open επιβεβαίωσε και ο CEO του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι όλες οι αιτήσεις για ιατρικές εξαιρέσεις έγιναν δεκτές, δίνοντας τέλος στις φήμες από τα σέρβικα ΜΜΕ περί απόρριψης της αίτησης του Νόλε. Οι διοργανωτές του Australian Open επιβεβαίωσαν ότι η εξαίρεση που πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για να μπει στη χώρα ανεμβολίαστος είναι ιατρικής φύσεως, τονίζοντας ότι έγινε «ενδελεχής έλεγχος».

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στο Australian Open και είναι στον δρόμο για την Αυστραλία», αναφέρεται σε επίσημη δήλωση. «Ο Νόβακ έκανε αίτηση για ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε μετά από διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών. Η μία από αυτές ήταν η Ανεξάρτητη Ομάδα Ελέγχου Ιατρικής Εξαίρεσης που ορίστηκε από τo Τμήμα Υγείας της Βικτόρια. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις για να δουν αν πληρούν τις οδηγίες της Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI)».

ειδήσεις τώραΑυστραλίαΚορονοϊόςAustralian OpenΤένιςΝόβακ Τζόκοβιτς