Αθλητισμός|05.01.2022 07:20

Κρούσματα κορονοϊού παντού στη Super League: Ξεπερνούν τα 80 κι η ανησυχία εντείνεται

Newsroom

Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη (και) στη Super League λόγω κορονοϊού. Τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία γεγονός που δυσχεραίνει τη ζωή των ομάδων. Ήδη για την 16η αγωνιστική αναβλήθηκαν τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και του Ατρόμητου με τον Βόλο, ενώ δύσκολα θα αποφευχθούν και νέες αναβολές το προσεχές διάστημα δεδομένης της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία.

Πριν από μια ημέρα τα κρούσματα στη Λίγκα ξεπερνούσαν τα 60 αλλά πλέον αγγίζουν τα 80 καθώς σχεδόν όλες οι ομάδες ανακοίνωσαν ότι έχουν επιπλέον θετικά δείγματα Covid-19. Ας δούμε τι προέκυψε τις τελευταίες ώρες...

ΠΑΟΚ

Πέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στους ελέγχους της Παρασκευής (7/1) ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις, διεγνώσθησαν τέσσερα κρούσματα παικτών, συν ένας ακόμη από το επιτελείο του Δικεφάλου.

Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ακολούθησε πιστά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις ομάδες, η έξαρση της πανδημίας δεν κάνει εκπτώσεις και εξαιρέσεις, με τους σημερινούς ελέγχους να εμφανίζουν πέντε νέα κρούσματα. Όπως είναι λογικό, η προσοχή στρέφεται στα καθιερωμένα τεστ πριν από τα παιχνίδια δεδομένου πως ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ (9/1) στο ΟΑΚΑ προκειμένου να γίνει ο τελικός έλεγχος.

Παναθηναϊκός

Όσο προσεκτικοί κι αν ήταν στον Παναθηναϊκό με καθημερινά τεστ, δεν απέφυγαν τη διασπορά. Κατά τον τελευταίο μοριακό έλεγχο, παραμονές του κρίσιμου αγώνα με τον Άρη, προέκυψε και πέμπτο κρούσμα σε παίκτη της ομάδας, που ήρθε να προστεθεί στα τέσσερα των προηγούμενων ημερών.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν απ' τις ομάδες που δεν είχαν κρούσματα μέχρι πρότινος καθώς αρχικά θετικοί ήταν μόνο δύο παίκτες που είχαν ενσωματωθεί με τις εθνικές τους ομάδες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ωστόσο ο τελευταίος μοριακός έλεγχος πριν απ' το ματς με τον Απόλλωνα έβγαλε τέσσερις παίκτες θετικούς στον κορονοϊό.

Άρης

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Άρης καθώς κατά τους ελέγχους, που υποβλήθηκαν τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, ανιχνεύτηκαν συνολικά εννέα θετικά δείγματα, που αφορούν έξι ποδοσφαιριστές και τρία μέλη της ομάδας. Από αυτά τα δύο αφορούσαν νέα κρούσματα, τα υπόλοιπα υπήρχαν από τους προηγούμενους ελέγχους που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, οι Κίτρινοι αιτήθηκαν προς την Super League την αναβολή του ματς με τον Παναθηναϊκό, αφού δεν θα έχουν στην διάθεσή τους έξι ποδοσφαιριστές που νοσούν από κορονοϊό, δύο παίκτες που ταλαιπωρούνται από πρόβλημα τραυματισμού, κι έναν, τον Αμπουμπάκαρ Καμαρά, που βρίσκεται στο Copa Africa με την Εθνική Μαυριτανίας.

Η Super League, ωστόσο απέρριψε το αίτημα του Άρη για αναβολή, δεδομένου ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης, βάση του πρωτοκόλλου της Λίγκας, έπρεπε να έχει επτά ενεργά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές.

Οι υπόλοιπες ομάδες

Επίσης, η Λαμία ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα, τρία εκ των οποίων σε παίκτες, ο Απόλλων που ταλαιπωρείται εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσε τρία νέα κρούσματα φτάνοντας τα έξι τις τελευταίες ημέρες, ο Αστέρας έβγαλε ένα επιπλέον κρούσμα φτάνοντας τα δύο, ενώ ο Ατρόμητος είχε τέσσερα νέα κρούσματα φτάνοντας συνολικά τα έντεκα.

Τα περισσότερα σε ομάδα της Λίγκας τα έχει ο Παναιτωλικός που ανακοίνωσε 13 κρούσματα με αποτέλεσμα να αναβληθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ.

ΚορονοϊόςΟλυμπιακόςΑπόλλων ΣμύρνηςΑτρόμητοςΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΠαναιτωλικόςΛαμία ΠΑΕΑρης