Αθλητισμός|05.01.2022 07:50

Super League: Μάχη τετράδας στη σκιά του κορονοϊού μεταξύ ΠΑΟ και Άρη - Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Newsroom

Στη σκιά του κορονοϊού συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Super League με το κυρίως πιάτο της 16ης αγωνιστικής, που όμως μετρά απώλειες καθώς δύο ματς αναβλήθηκαν λόγω αυξημένων κρουσμάτων. Τα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός και Ατρόμητος - Βόλος θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία καθώς οι ομάδες του Αγρινίου και του Περιστερίου εμφάνισουν περισσότερα από δέκα κρούσματα έκαστη, ενώ και οι υπόλοιποι αγώνες δεν μένουν ανεπηρέαστοι καθώς όλες οι ομάδες (άλλη περισσότερο κι άλλη λιγότερο) έχουν απουσίες λόγω Covid-19.

Το μενού της ημέρας περιλαμβάνει τρεις αγώνες: η αυλαία ανοίγει στις 17.15 με το παιχνίδι Λαμία - ΑΕΚ, το πρόγραμμα συνεχίζεται με το Απόλλων - Ολυμπιακός στις 19.30 και ολοκληρώνεται στις 21.30 με το κυριότερο ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, όπου πρόκειται για μάχη τετράδας.

Πρόγραμμα

17.15 Λαμία - ΑΕΚ / Cosmote Sport 3

19.30 Απόλλων - Ολυμπιακός / Cosmote Sport 2

21.30 Παναθηναϊκός - Άρης / Cosmote Sport 1

Αναβολή ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

Αναβολή Ατρόμητος - Βόλος

Βαθμολογία

ΠΑΟ - Άρης

Χωρίς κόσμο, χωρίς τους βασικούς στον άξονα ο Παναθηναϊκός που θα κατέβει με -5 παίκτες, με πολύ σοβαρά πρόβλημα ο Άρης που θα κατέβει με -6 παίκτες. Το παιχνίδι της Λεωφόρου κρίνει πολλά και σίγουρα ο φίλαθλος κόσμος δεν το περίμενε έτσι. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη την Τετάρτη (21.30). Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας με την μετάλλαξη «Όμικρον» ήταν δεδομένο ότι θα επηρεάσει και τις ομάδες της Super League.

Από τον κορονοϊό λοιπόν «χτυπήθηκαν» τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Άρης. Οι απουσίες και στα δύο στρατόπεδα είναι σημαντικές και είναι πολύ πιθανό η κατάσταση αυτή να επηρεάσει και την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων. Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ματς θα γίνει μπροστά σε 1000 φιλάθλους, ενώ απ΄ έξω από το γήπεδο η Θύρα 13 έχει καλέσει τον κόσμο της, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Το ματς θα βρει τις δύο ομάδες αποδεκατισμένες.Ο Παναθηναϊκός και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχουν στη διάθεση τους τους Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Καρλίτος και Χατζηγιοβάνη, ενώ παράλληλα εκτός αποστολής βρίσκεται ο Μπουζούκης, που ενδεχομένως σε αυτό το ματς θα μπορούσε να αποτελέσει μια παραπάνω λύση.

Το πρόβλημα στο κέντρο για τους πράσινους είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και θα παραταχθούν με αλλαγμένα τα 2/3 της μεσαίας γραμμής. Φυσικά και στην επίθεση υπάρχει ζήτημα, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει διαθέσιμους μόλις δύο φορ (Μακέντα, Ιωαννίδης) απόντος του πρώτου σκόρερ Καρλίτος.

Τα πράγματα στην ενδεκάδα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πολύ πιθανό να κατεβάσει στην αυριανή αναμέτρηση τους παρακάτω «11» (4-3-3): Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπρινιόλι, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά θα βρίσκονται οι Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Σάντσες. Την τριπλέτα του κέντρου πιθανότατα θα αποτελούν οι Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες και Λούντκβιστ. Όσον αφορά την επίθεση, οι Παλάσιος - Αϊτόρ και Μακέντα συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να είναι στις πρώτες επιλογές του Σέρβου προπονητή.

Αναλυτικά η αποστολή: Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Παλάσιος, Βιτάλ, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Κώτσιρας, Σάρλια Πούγγουρας, Ιωαννίδης και Μακέντα.

Από την άλλη ο Άρης έχει εξίσου σημαντικές ελλείψεις. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονικής κατεβαίνει χωρίς τους Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια, Φαμπιάνο, Ντάνιελ Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, αλλά και τους Χρήστο Μαρμαρίδη και Αμπουπακάρ Καμαρά ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Μαυριτανίας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Όπως γίνεται σαφές το πρόβλημα του Άρη εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, καθώς στο κέντρο του δεν έχει πολλές απουσίες. Βέβαια από την άλλη δεν έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο, όπως και το τριφύλλι.

Και ο Άκης Μάντζιος όπως και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του αναφορικά με την ενδεκάδα. Πάμε να δούμε την πιθανή ενδεκάδα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κουέστα, στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Μπράμπετς και Γκάνεα. Στο κέντρο θα διατηρηθεί η τριάδα με τους Τζέκο, Σάσα και Ντιαγέ. Όσον αφορά τα επιθετικά άκρα το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται οι Μπερτόγλιο – Ιτούρμπε. Τέλος στην στην κορυφή της επίθεσης, ο Μάντζιος θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ Μάνου και Λόπεθ.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Ντένις, Σιαμπάνη, Ιτούρμπε, Σάσα, Μπερτόγλιο, Μπράμπετς, Σάκιτς, Τζέγκο, Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Λόπεθ, Λούμορ, Χαΐροβιτς, Δεληζήση, Μάνο, Ασλανίδη και Σαλιάρη.

Όπως γίνεται σαφές από τις πιθανές ενδεκάδες και από την γενικότερη κατάσταση (1000 φίλαθλοι, συγκέντρωση Θύρας 13), το παιχνίδι έχει αλλοιωθεί πριν από την σέντρα του και αυτό που διακυβεύεται είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο μεν Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να αποκτήσει ένα μαξίλαρι… ασφαλείας ενόψει των πλέι οφ και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου(δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πράσινοι έχουν και ένα ματς λιγότερο). Από την άλλη ο Άρης, θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να μείνει… ζωντανός στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Λαμία - ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αναμέτρηση στη Λαμία κι από τη σύνθεση της αποστολής που επέλεξε ο Αργύρης Γιαννίκης προκύπτει και πλήρες το «παζλ» των απουσιών της Ένωσης σε αυτό το παιχνίδι λόγω κρουσμάτων, τραυματισμών και ποινών από κάρτες. Η ΑΕΚ πάει στη Λαμία με πολλά προβλήματα, σε ένα ματς που πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε.

Η πιο σοβαρή απουσία είναι αυτή του Στίβεν Τσούμπερ. Έμεινε εκτός κανονικού προγράμματος κι αποστολής και ο Κλεμάν Μισελέν, ενώ εκτός είναι και οι Ρότα και Τάνκοβιτς. Όπως και ο Βράνιες που θα εκτίσει ποινή από κάρτες.

Παρά το γεγονός πως ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς επέστρεψε πριν λίγες μέρες στο κανονικό προπονητικό πρόγραμμα, δεν είναι στην αποστολή. Με δύο κανονικές προπονήσεις από τη στιγμή που επέστρεψε, κρίθηκε ανέτοιμος και πως θα αποτελούσε ρίσκο το να μπει άμεσα. Έτσι την εστία της ΑΕΚ θα υπερασπιστεί για ένα ακόμη ματς ο Παναγιώτης Τσιντώτας.

Στην αποστολή είναι οι Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Λάτσι, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Μάνταλος, Σάκχοφ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Κοσίδης, Γιούσης.

Αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή του Λάτσι σε αποστολή αγώνα πρωταθλήματος, μετά τη συμμετοχή του σε αυτή στο κύπελλο με τη Κηφισιά, αλλά ίσως ακόμη περισσότερο αυτή του Χρήστου Γιούση. Ο νεαρός επιθετικός κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ Β΄και το γεγονός πως αναβλήθηκε το ματς της τελευταίας με το Αιγάλεω, αλλά και με δεδομένες τις απουσίες Τσούμπερ και Τάνκοβιτς από τη μέσοεπιθετική γραμμή, κρίθηκε πως ήταν η στιγμή για να πάρει κι αυτός το «χρίσμα».

Στην άλλη πλευρά, με τον νεοαποκτηθέντα, Λας Μπανγκουρά θα παραταχθεί απέναντι στην ΑΕΚ η Λαμία, που ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού, τρία εκ των οποίων αφορούν ποδοσφαιριστές και ένα μέλος του προσωπικού. Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο 29χρονος εξτρέμ από την Γουινέα, Λας Μπανγκουρά, που αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Στην αποστολή της Λαμίας βρίσκονται οι: Γκαραβέλης, Saranov, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Martinez, Σκόνδρας, Golemic, Μαζουλουξής, Τζανδάρης, Nunez, Tyronne, Bejarano, Ελευθεριάδης, Τρούμπουλος, Arabuli, Καραμάνος, Bangoura, Romanic, Τσούκαλος, Μανουσάκης.

Απόλλων - Ολυμπιακός

Για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Κώστας Μανωλάς βρίσκεται στην αποστολή για το εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η προετοιμασία των Ερυθρόλευκων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και ακολούθως ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή. Σε αυτή βρίσκονται για πρώτη φορά οι Κώστας Μανωλάς και Μάξι Λοβέρα μετά την επιστροφή τους όπως επίσης και άλλα νέα πρόσωπα προκειμένου να συμπληρωθεί η 23άδα. Πρόκειται για τους Καρμπόβνικ, Μπαγκαλιάνη, Νίκολιτς, Κίτσο και Μαυρουδή.

Πέρα από τις γνωστές απουσίες των παικτών που βρίσκονται στο Κόπα Άφρικα, εκτός είναι και οι Λαλά, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος και Λόπες. Αναλυτικά η αποστολή: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Καρμπόβνικ, Νίκολιτς, Ο. Μπα, Μπαγκαλιάνης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Κίτσος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Μ. Καμαρά, Μασούρας, Μαυρουδής, Βρουσάι, Λοβέρα, Βαλμπουενά, Α. Μπα, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλων γνωστοποίησε μεν άλλα τρία κρούσματα σε ποδοσφαιριστές λίγες ώρες πριν τη σέντρα του ματς με τον Ολυμπιακό, ανακοίνωσε δε τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις καθώς απέκτησε Γιαννιώτα, Γιακιμόφσκι, Ρόνιε και Σίγκνεβιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση του αριστερού μπακ – χαφ, Nikola Jakimovski από τη Βόρεια Μακεδονία, του κεντρικού αμυντικού, Thomas Pauck Rogne από τη Νορβηγία, του επιθετικού Mikalai Sihnevich από τη Λευκορωσία και του ακραίου επιθετικού Γιάννη Γιαννιώτα».

Λαμία ΠΑΕΟλυμπιακόςΚορονοϊόςSuperLeagueΠαναθηναϊκόςΑΕΚΑπόλλων ΣμύρνηςΑρης