Αθλητισμός|23.06.2019 21:12

Super League: Με γκολ του Γκαρσία ο Άρης νίκησε (1-0) την Ξάνθη

Newsroom

To απόγευμα της Πέμπτης στα Πηγάδια ο Άρης έβαλε τέλος σε μια περίοδο… «ξηρασίας», αλλά και κακών εμφανίσεων, καθώς επικράτησε με 0-1 της Ξάνθης στην επιστροφή του Ματέο Γκαρσία στα γκολ.

Επειτα από αρκετό καιρό, οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση καθώς ήταν μια κλάση ανώτεροι από την Ξάνθη. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δημιούργησε φάσεις, είχε δοκάρι με τον Νικολάς Μαρτίνες και θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των τελευταίων λεπτών, αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες της.

Η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει περισσότερο από τις στημένες φάσεις, αλλά δεν βρήκε ξεκάθαρη ευκαιρία μέχρι το τέλος.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντιστοιχεί στην πραγματική εικόνα του αγώνα καθώς ο Άρης ήταν καλύτερος, γενικώς επέστρεψε στις πειστικές εμφανίσεις και θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίς το παιχνίδι, αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες του.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των Κιτρινόμαυρων ήταν το απαράμιλλο πάθος που έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, κόντρα σε μία σκληροτράχηλη ομάδα που έχει ίδιους στόχους με αυτούς. Ο κόσμος του Αρη αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών του Σάββα Παντελίδη στο γήπεδο και μετά το τέλος του αγώνα χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές του.

Με τη νίκη του αυτή ο Αρης έφτασε τους 26 βαθμούς και ξεπέρασε τη Ξάνθη (έμεινε στους 24) και πλέον η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έγιναν το φαβορί για μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός λόγω και της σχετικής τιμωρίας του ακόμα και αν τερματίσει στην 5η θέση δεν μπορεί να παίξει εκεί.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σιλά, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Ζίβκοβιτς (Ξάνθη), Σιώπης, Διαμαντόπουλος, Ματέο Γκαρσία, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Κουέστα, Μαρτίνες (Άρης).

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Κασάδο, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Καμαρά (76’ Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς, Μπαριέντος, Καντά (56’ Γκέντριτσεκ), Σαρπόνγκ (63’ Μπρίτο), Κάστρο.

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κορχούτ (84’ Ματίγια), Μπάσα, Σιώπης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Λάρσον (69’ Μαρτίνες), Διαμαντόπουλος (79’ Βαλεριάνος).

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Super League 1ΑρηςΞάνθη