Αθλητισμός|31.01.2019 23:01

Euroleague: Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός παραδόθηκε στην Μπαρτσελόνα

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο Ολυμπιακός υπέστη... αιχμαλωσία στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα, έδειξε άδειος από ενέργεια και ιδέες, έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στην Euroleague και με το βαρύ 55-76 έχασε πολύ περισσότερα πράγματα από ένα ματς.

Η τετράδα μοιάζει πλέον να απομακρύνεται επικίνδυνα, αφού η Μπαρτσελόνα και τον έπιασε στην βαθμολογία και υπερτερεί σε ισοβαθμία, αφού κάλυψε και τους εννέα πόντους που είχε νικήσει ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη. Το πρόγραμμα είναι βουνό, αφού τις δύο επόμενες αγωνιστικές οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στις έδρες της Μακάμπι και της Εφες!

Το πολύ χειρότερο όμως ήταν η εικόνα παράδοσης που δεν συνηθίζει ο Ολυμπιακός και η αίσθηση ότι οι παίκτες που κουβαλάνε το βάρος θέλουν επειγόντως ενίσχυση, αφού υπάρχουν πολλοί στην ομάδα που δεν ανταποκρίνονται σε διάρκεια.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν το χειρότερο του Ολυμπιακού στη διοργάνωση μέχρι τώρα. Η Μπαρτσελόνα πίεσε από νωρίς ψηλά, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να αιφνιδιάζονται και έχασαν την μπάλα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού εκτός από τα έξι λάθη που έκαναν, δεν μπορούσαν να κάνουν σωστές επιθέσεις και δεν είχαν ενέργεια στην άμυνα, δίνοντας εύκολους πόντους στην Μπαρτσελόνα, χάνοντας και τα ριμπάουντ.

Το 6-27 στη λήξη του δεκαλέπτου έμοιαζε με... λάθος του ταμπλό, αλλά ήταν απόλυτα αληθές. Η Μπαρτσελόνα είχε 6/11 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ο Ολυμπιακός 0/6 τρίποντα και 6 λάθη. Ο τρόπος αντίδρασης ήταν ένας και ήταν η άμυνα.

Η είσοδος του Τουπάν ανέβασε κατακόρυφα την ενέργεια όλης της ομάδας, βελτιώθηκε η κυκλοφορία, βρέθηκαν εύκολα καλάθια, έμεινε και η Μπαρτσελόνα χωρίς πόντο για 6'30''. Το σερί του Ολυμπιακού ήταν 15-0 και μείωσε σε 21-27, το 28-38 του ημιχρόνου δεν ήταν καλό σκορ, αλλά άφηνε πλέον περιθώρια αισιοδοξίας, αφού ο Ολυμπιακός είχε επιστρέψει στο ματς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σπανούλης επιχείρησε να ξεσηκώσει την ομάδα, αλλά κάποια χτυπητά προβλήματα παρέμεναν. Μεγαλύτερο όλων η απελπιστική άμυνα στον Σίνγκλετον, ο οποίος σκόραρε 5/6 τρίποντα και έκοβε τα πόδια του Ολυμπιακού, δίνοντας ηρεμία στους συμπαίκτες του στα διαστήματα πίεσης. Οι «ερυθρόλευκοι» εκνευρίστηκαν βλέποντας να μην μπορούν να πλησιάσουν, το σκορ έφτασε στο 40-55 στο 29' και το δεκάλεπτο έληξε με 43-55 και την κατάσταση πλέον να είναι πολύ δύσκολη και εν τέλει να εξελίσσεται σε... δραματική.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 9 (1), Τουπάν 4 (1), Σπανούλης 7 (1), Τίμα 1, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 13 (1), Βεζένκοφ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου, Μάντζαρης , Μπόγρης 2, ΛεΝτέι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέσιτς): Σεραφέν 8, Πάνγκος 9, Σίνγκλετον 18 (7), Χάνγκα 11(1), Μπλάζιτς 8 (2), Ερτέλ 7, Οριόλα 2, Κούριτς, Κλαβέρ 3 (1), Τόμιτς 10.

ΜπαρτσελόναEuroleagueΟλυμπιακός