Αθλητισμός|07.01.2022 23:44

Σούπερ Γκλάντμπαχ! Ο κακός δαίμονας της χτυπημένης από κορονοϊό Μπάγερν την υποχρέωσε ξανά σε ήττα

Newsroom

Σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται η Γκλάντμπαχ, όσο χαμηλά κι αν είναι στη βαθμολογία, διαθέτει μια απ' τις πιο βαριές φανέλες στην Bundesliga. Το απέδειξε για πολλοστή φορά απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου της οποίας αποτελεί κακό δαίμονα...

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει το 5-0 στο φετινό κύπελλο; Ο κορονοϊός έκανε τη μισή δουλειά, αφήνοντας τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν χωρίς 13 παίκτες και με μετρημένες λύσεις και η Γκλάντμπαχ ήρθε και την ολοκλήρωσε. Τα Πουλάρια επικράτησαν και μάλιστα με ανατροπή με 1-2 στο Μόναχο κι έκαναν ηχηρό ποδαρικό στην επανεκίνηση της Bundesliga μετά τη χειμερινή διακοπή.

Οι Βαυαροί μπήκαν φουριόζοι και πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το 2021, βάζοντας το πρώτο του γκολ για το νέο ημερολογιακό έτος στο 18’. Η Μπάγερν μάλλον θεώρησε ότι θα έχει εύκολο έργο, όμως το πλήρωσε λόγω μια τετράλεπτης αδράνειας που μετέτρεψε το 1-0 σε 1-2 με τους Νόιχαους (27’) και Λάινερ (31’).

Η Μπάγερν θα μπορούσε να γυρίσει ακόμα και από το ημίχρονο το ματς, όμως ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι και ο Μίλερ είδε τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στην γραμμή σε δύο κλασικές ευκαιρίες. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, όμως η Γκλάντμπαχ άντεξε. Ο Λεβαντόβσκι σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι (61’), ο Ζόμερ είχε άψογες αντιδράσεις στις ουκ ολίγες ευκαιρίες των Βαυαρών με Μουσιάλα (56’), Μίλερ (59’, 60’, 83’) και το 1-2 έμεινε ως το τέλος, στην τρίτη φετινή ήττα της Μπάγερν Μονάχου που μπήκε με το αριστερό στο νέο έτος.

ΓκλάντμπαχBundesligaΜπάγερν Μονάχουειδήσεις τώρα