Αθλητισμός|08.01.2022 16:00

Επίσημη αναβολή στα ματς ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Ιωνικός - Απόλλων της Super League

Newsroom

Στη Super League ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο (8-9/1) αλλά ο κορονοϊός δεν τους αφήνει. Μετά τις αναβολές των αγώνων του Άρη με τον Ατρόμητο και του Παναιτωλικού με τη Λαμία, το Σάββατο ανακοινώθηκε η αναβολή ακόμη δύο αγώνων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Απόλλωνα είχαν την ίδια τύχη καθώς η Super League ανακοίνωσε επίσημα ότι θα διεξαχθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ως εκ τούτου, το Σαββατοκύριακο θα παιχτούν μόλις τρία απ' τα επτά παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.15 ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Ηράκλειο και την Κυριακή στις 17.15 ο Βόλος θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο Πανσθεσσαλικό και στις 19.30 ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη.

Επίσης, μέχρι στιγμής λόγω Covid-19 έχουν αναβληθεί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και τα ματς: Ατρόμητος - Βόλος και ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός για τη 16η αγωνιστική, Βόλος - Απόλλων για τη 15η, Απόλλων - Παναθηναϊκός για τη 14η και Απόλλων - ΟΦΗ για τη 13η. Συνολικά εννέα αγώνες γεγονός που δημιουργεί πονοκέφαλο καθώς πρέπει να βρεθούν διαθέσιμες ημερομηνίες για να... χωρέσουν τα αναβληθέντα παιχνίδια. Ήδη οι αγώνες Απόλλων - ΟΦΗ και ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός έχουν οριστεί εκ νέου για την ερχόμενη Τετάρτη (12/1) αλλά ακόμη είναι αβέβαιο αν θα γίνουν... 

Το πρόγραμμα

Σάββατο 8/1

17.15 ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα / COSMOTE SPORT 2

Κυριακή 9/1

17.15 Βόλος - Παναθηναϊκός / COSMOTE SPORT 2

19.30 Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης / NOVASPORTS PRIME

Η ανακοίνωση της Λίγκας

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι οι αγώνες Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ. & ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλονται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Π.Α.ΟΚ. και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ αντίστοιχα.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

ειδήσεις τώραΙωνικός ΝικαίαςΚορονοϊόςΠΑΟΚΑπόλλων ΣμύρνηςΑΕΚSuperLeague