Αθλητισμός|08.01.2022 17:19

Κρούσματα κορονοϊού και στον Ολυμπιακό: Αναβλήθηκε και το ματς των Ερυθρόλευκων με τον Αστέρα Τρίπολης!

Newsroom

Ακόμη ένα παιχνίδι της Super League αναβλήθηκε, καθώς εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού στον Ολυμπιακό. Ως εκ τούτου και ο αγώνας των Ερυθρόλευκων με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη που είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Κυριακής (19/1, 19.30) δεν θα γίνει.

Πρόκειται για το πέμπτο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής που αναβάλλεται μετά τα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Άρης - Ατρόμητος, Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης και Παναιτωλικός - Λαμία και το δέκατο συνολικά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς είχαν προηγηθεί τα ματς: Ατρόμητος - Βόλος και ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός για τη 16η αγωνιστική, Βόλος - Απόλλων για τη 15η, Απόλλων - Παναθηναϊκός για τη 14η και Απόλλων - ΟΦΗ για τη 13η.

Πρόκειται για ένα γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στις ομάδες και στη διοργανώτρια αρχή καθώς πρέπει να βρεθούν διαθέσιμες ημερομηνίες για να... χωρέσουν τα αναβληθέντα παιχνίδια κάτι εξαιρετικά δύσκολο δεδομένου ότι έπονται εβδομάδες Κυπέλλου, ενώ ακολουθούν και τα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ήδη πάντως οι αγώνες Απόλλων - ΟΦΗ και ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός έχουν οριστεί εκ νέου για την ερχόμενη Τετάρτη (12/1) αλλά ακόμη είναι αβέβαιο αν θα γίνουν... 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο στρατόπεδο των Ερυθρόλευκων στα τεστ του Σαββάτου ήταν πολλά και αφορούσαν τόσο σε παίκτες, όσο και στο προπονητικό staff αλλά και το διοικητικό προσωπικό. Ήδη η ΠΑΕ Ολυμπιακός πριν απ' το ματς με τον Απόλλωνα ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα, τα οποία αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν τα επτά κρούσματα σε παίκτες που προϋποθέτει το πρωτόκολλο για να αναβληθεί ένα ματς.

Η ανακοίνωση της Super League

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

SuperLeagueΑστέρας ΤρίποληςΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα