Αθλητισμός|08.01.2022 23:54

Ολοταχώς για τίτλο η Ρεάλ Μαδρίτης με... 300άρη Μπενζεμά και εκπληκτικό Βινίσιους - Νέα γκέλα για Μπαρτσελόνα

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εξαιρετική απέναντι στη Βαλένθια, κυριάρχησε με 4-1 στο Μπερναμπέου και έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο  στη La Liga καθώς βρέθηκε στο +8 απ' τη δεύτερη Σεβίλλη που έχει δύο ματς λιγότερα κι αντιμετωπίζει την Κυριακή (9/1, 17.15) τη Χετάφε.

Οι Μερένχες είδαν τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Καρίμ Μπενζεμά να σκοράρει ξανά εφέτος, καθώς άνοιξε το σκορ στο 43' με πέναλτι και να γράφει ιστορία ξεπερνώντας τα 300 γκολ με τη φανέλα των Μαδριλένων σε σύνολο 583 αγώνων. Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της μεγαλύτερης ομάδας στον πλανήτη που γίνεται 300άρης. Μπροστά του βρίσκονται ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 450, ο Ραούλ με 323 και ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο με 308. Διανύει τη 13η σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ καθώς αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 απ' τη Λυόν. Μάλιστα ο Γάλλος έφτασε τα 301 στο 88' σκοράροντας για 17η φορά εφέτος στο πρωτάθλημα!

Έχει πάντως για συμπαραστάτη και τον εξαιρετικό Βινίσιους, ο οποίος με δύο γκολ στο 52' και το 61' έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στη Βασίλισσα φτάνοντας τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα (είναι δεύτερος σκόρερ πίσω απ' τον Μπενζεμά). Το μόνο που πέτυχε η Βαλένθια ήταν να μειώσει στο 76' με τον Γκέντες, ο οποίος νικήθηκε σε πέναλτι απ' τον Κουρτουά αλλά στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Γκέλαρε η Μπαρτσελόνα

Προηγουμένως, η Μπαρτσελόνα έχασε την ευκαιρία για να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας καθώς γκέλαρε (1-1) με τη Γρανάδα στο Los Carmenes. Οι Μπλαουγκράνα πήραν το προβάδισμα στο 57' με τον Λουκ ντε Γιόνγκ, ο οποίος αν και είναι στη λίστα με τους υπό αποχώρηση παίκτες, σκόραρε για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι (είχε προηγηθεί το τέρμα του στη νίκη επί της Μαγιόρκα με 1-0).

Το γκολ του Ολλανδού ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Τσάβι. Η αποβολή του Γκάβι στο 80ό λεπτό με δεύτερη κίτρινη, άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες στο γήπεδο, η Γρανάδα πίεσε κι εντέλει δικαιώθηκε, παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας χάρις στο γκολ του Πουέρτας στο 89'.

Μεσοβδόμαδα πάντως (την Τετάρτη 12/1, 21.00) η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν... ραντεβού σε clasico για τον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Σοσιεδάδ επικράτησε 1-0 της Θέλτα με γκολ του Οιαρθάμπαλ.

La LigaΓρανάδαΡεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναΒαλένθιαΚαρίμ Μπενζεμά