Αθλητισμός|09.01.2022 19:19

Ο Βόλος και ο Φαν Βέερτ προσγείωσαν απότομα τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι με τον Βόλο απ' το πρώτο 30λεπτο αλλά... κατόρθωσε να ηττηθεί με 3-1. Η θεσσαλική ομάδα είχε σε εκπληκτική μέρα τον Ολλανδό Φαν Βέερτ, ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα, έφτασε τα δέκα στη Super League (πρώτος σκόρερ) και προσγείωσε απότομα το Τριφύλλι που ηττήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος απ' την αρχή του αγώνα χάνοντας πολλές και μεγάλες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Παλάσιος στο 8'. Αντιθέτως, ο Βόλος στην πρώτη του τελική προς το τέρμα σκόραρε. Κι αυτό οφείλεται στο τραγικό λάθος του Κώτσιρα, ο οποίος έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τον Μπρινιόλι. Ο Φαν Βέερτ έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον Ιταλό και πλάσαρε σε άδειο για το 1-0.

Παρά την ανωτερότητά του ο Παναθηναϊκός όχι μόνο βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά στο 44' είδε τον Ολλανδό διαιτητή Χίγκλερ να αποβάλλει αδίκως τον Σάντσες με απευθείας κόκκινη.

Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Βόλος βρήκε χώρους κι αφού απείλησε τρεις φορές, έχοντας και δοκάρι με τον Τσοκάνη στο 72', έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ και πάλι με τον Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός με ένα εκπληκτικό τσίμπημα της μπάλας στο 76' πρόλαβε Βέλεθ και Σένκεφελντ δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του (2-0).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παλάσιος στο 93' μειώνοντας σε 2-1.

Ωστόσο ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα λάθος των Πρασίνων καθώς την ώρα που όλος ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά, ο Ορόζ «διάβασε» τον λανθασμένο υπολογισμό του Μπρινιόλι που έφτασε σχεδόν μέχρι το κέντρο και πλάσαρε σε άδειο τέρμα από μακριά για το τελικό 3-1.

Βόλος: Κότνικ, Φεράρι, Ρομέρο, Γκουλέν, Πουρίτα (54’ Μπαρτόλο), Μπαριέντος (69’ Σοάρες), Τσοκάνης, Ρεγκατέν (85’ Τερεζίου), Φερνάντες, Ορόζ, Φαν Βέερτ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Βιγιαφάνιες (84’ Ρούμπεν), Αϊτόρ (70’ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (69’ Ιωαννίδης).

Βόλος ΝΠΣΠαναθηναϊκόςSuperLeagueειδήσεις τώρα