Αθλητισμός|09.01.2022 22:36

Η Νότιγχαμ Φόρεστ απέκλεισε την Άρσεναλ απ' το Κύπελλο Αγγλίας!

Newsroom

Μέγα κάζο υπέστη η Άρσεναλ καθώς αποκλείστηκε απ' τη Νότιγχαμ Φόρεστ στη φάση των 64 του Κυπέλλου Αγγλίας. Η ομάδα του Νότιγχαμ, που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας στην Championship, επικράτησε 1-0 των Κανονιώρηδων που πρωταγωνιστούν εφέτος στην Premier League.

Ιδίως στο β' ημίχρονο η Νότιγχαμ έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα και κάτοχο του τίτλου 14 φορές, που τελικά τιμωρήθηκε στο 83' με την προβολή του Γκράμπαν έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση.

Πέρασαν με ανατροπή Λίβερπουλ, Τότεναμ

Προηγουμένως, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ βρέθηκαν να χάνουν εντός έδρας από τις μικρές Σριούσμπερι και Μόρκαμ, όμως βρήκαν αντίδραση, σκόραραν τέσσερα και τρία γκολ, κι επικράτησαν 4-1 και 3-1, αντίστοιχα, παίρνοντας το εισιτήριο για τους 32 του Κυπέλλου Αγγλίας.

Τα γκολ της Λίβερπουλ που ως επί το πλείστον έπαιξε με νεαρούς πέτυχαν οι Γκόρντον, Φαμπίνιο (2) και Φιρμίνο, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε ως αλλαγή του Ρόμπερτσον στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι είχε την σέντρα στο δεύτερο γκολ του Φαμπίνιο στο 94'. Για την Τότεναμ σκόραραν οι Γουίνκς, Μόουρα και Κέιν.

Παράλληλα, οι δύο Έλληνες που αγωνίζονται στη Νόριτς, Χρήστος Τζόλης και Δημήτρης Γιαννούλης, ξεκίνησαν στην ενδεκάδα των «καναρινιών», αλλά αντικαταστάθηκαν με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Πάντως η ουραγός της Premier League, πήρε την πρόκριση στην έδρα της Τσάρλτον νικώντας με 1-0.

Στο Κύπελλο συνεχίζει και η Γουέστ Χαμ, η οποία νίκησε με 2-0 την Λιντς, ενώ κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η Γουλβς (3-0).

Η κλήρωση χωρίς ντέρμπι

Στο μεταξύ έγινε και η κλήρωση της φάσης των 32 όπου δεν βγήκε κάποιο ντέρμπι. Οι μεγάλοι έπεσαν στα μαλακά στην κλήρωση για τον 6ο γύρο του αγγλικού κυπέλλου που έβγαλε ένα ζευγάρι με έντονο άρωμα… Super League. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι δεν θα κουραστούν με περιττές μετακινήσεις, αφού θα φιλοξενήσουν αντίστοιχα Κάρντιφ και Φούλαμ, ενώ στα μαλακά έπεσε και η Τσέλσι που θα υποδεχτεί την Πλίμουθ.

Η Μίντλεσμπρο θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε περίπτωση που αποκλείσει την Άστον Βίλα, ενώ η Λέστερ θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τη Νότιγχαμ που έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την Άρσεναλ. Το πιο ελληνικό ζευγάρι πάντως είναι το Γουλβς - Νόριτς, όπου οι λύκοι των Ζοσέ Σα και Ντάνιελ Ποντένσε θα φιλοξενήσουν τα καναρίνια των Γιαννούλη και Τζόλη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια για τον 6ο γύρο του FA Cup έχουν ως εξής: Γουλβς - Νόριτς, Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ, Νότιγχαμ Φόρεστ - Λέστερ, Στόουκ - Γουίγκαν, Λίβερπουλ - Κάρντιφ, Τότεναμ - Μπράιτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Άστον Βίλα - Μίντλεσμπρο, Κιντερμίνστερ - Γουέστ Χαμ, Έβερτον - Μπρέντφορντ, Τσέλσι - Πλίμουθ, Σουθάμπτον - Κόβεντρι, Κέμπριτζ - Λούτον, Πίτερμπρο - ΚΠΡ, Χάντερσφιλντ - Μπάρνσλεϊ, Μπόρνμουθ - Μπόρχαμ Γουντ, Κρίσταλ Πάλας - Χάρτλπουλ.

Η φάση των 64 του Κυπέλλου

Σουίντον-Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Μάνσφιλντ-Μίντλεσμπρο 2-3

Κόβεντρι-Ντέρμπι Κάουντι 1-0

Μπέρνλι-Χάντερσφιλντ 1-2

Χάρτλπουλ-Μπλάκπουλ 2-1

Μπρίστολ Σίτι-Φούλαμ 0-1 παρ. (κ.α. 0-0)

Μίλγουολ-Κρίσταλ Πάλας 1-2

Μπόρχαμ Γουντ-Γουίμπλεντον 2-0

Γουέστ Μπρομ-Μπράιτον 1-2 παρ. (κ.α. 1-1)

Κιντερμίνστερ-Ρέντινγκ 2-1

Λέστερ-Γουότφορντ 4-1

Πορτ Βέιλ-Μπρέντφορντ 1-4

Γουίγκαν-Μπλάκμπερν 3-2

Νιούκαστλ-Κέμπριτζ Γιουνάιτεντ 0-1

Μπάρνσλεϊ-Μπάροου 5-4 παρ. (κ.α. 4-4)

Πιτέρμπορο-Μπρίστολ Ρόβερς 2-1

Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς-Ρόδεραμ 8-7 πεν. (κ.α. 0-0, παρ. 1-1)

Σουόνσι-Σαουθάμπτον 2-3 παρ. (κ.α. 1-1)

Τσέλσι-Τσέστερφιλντ 5-1

Χαλ-Έβερτον 2-3 παρ. (κ.α. 2-2)

Μπέρμιγχαμ-Πλίμουθ 0-1

Γέοβιλ-Μπόρνμουθ 1-3

Λούτον-Χάρογκεϊτ 4-0

Στόουκ Σίτι-Λέιτον Όριεντ 2-0

Λίβερπουλ-Σριούσμπερι 4-1

Κάρντιφ-Πρέστον 2-1 παρ. (κ.α. 1-1)

Τότεναμ-Μόρκαμ 3-1

Γουλβς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0

Γουέστ Χαμ-Λιντς 2-0

Τσάρλτον-Νόριτς 0-1

Νότιγχαμ Φόρεστ-Άρσεναλ 1-0

Μάντσεστερ Γ.-Άστον Βίλα 10/01

ειδήσεις τώραΝότιγχαμ ΦόρεστΑρσεναλΚύπελλο Αγγλίας