Αθλητισμός|01.02.2019 08:40

ΑΕΚ: Ιδια συνταγή με ΠΑΟ, πρόταση ανανέωσης στον Σιμόες

Σταύρος Καζαντζόγλου

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, με την 5η συνεχόμενη νίκη της (4η για το πρωτάθλημα) η ΑΕΚ θα έπρεπε να βρίσκεται στα καλύτερά της πριν από το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αλλά η ομάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί με φυσιολογικό τρόπο. Η «φτωχή» νίκη επί του Λεβαδειακού έριξε μπόλικο νερό στον μύλο της αμφιβολίας.

Αποτελεί πλέον πεποίθηση όλων ότι ο Ουζουνίδης -από όσα είπε και έκανε- έχει αποφασίσει να αναλάβει το ρίσκο και να διατηρήσει το 3-5-2 και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκτιμά ότι όσο περνά ο καιρός οι παίκτες του αφομοιώνουν καλύτερα τον σχηματισμό και ότι θα μπορέσει να χτυπήσει τον άξονα του ΠΑΟΚ.

Ο Ουζουνίδης βέβαια φαίνεται πλέον πως έχει κατασταλάξει ότι θα πάει έτσι μέχρι τέλους. Με αυτήν τη διάταξη, αλλά και με τους 11 που την αποτελούν κατά βάση. Το ήδη «κουτσουρεμένο» ρόστερ περιορίζεται ακόμα περισσότερο από τις επιλογές του τεχνικού της ΑΕΚ. Με τεράστιο ρίσκο, αναμφίβολα, και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των συγκεκριμένων 12-13 παικτών που εμπιστεύεται πραγματικά να βγάλουν τη σειρά κρίσιμων αγώνων ως το φινάλε.

Για το κρας τεστ με τον ΠΑΟΚ, πάντως, η ΑΕΚ θα χρειαστεί και άλλα στοιχεία. «Το πρωτάθλημα δεν μας πάει όπως θέλουμε, ας μην κρυβόμαστε. Είμαι σίγουρος όμως ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και θέλω να σας παρακαλέσω ένα πράγμα. Χθες σας είδα και θέλω να παρακαλέσω για την Κυριακή, εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα συστήματα και πώς θα παίξετε, αλλά να παίξετε με ψυχή. Το έχει ανάγκη ο κόσμος» είπε χαρακτηριστικά χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΑΕΚ. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», υπήρξε νέα προσέγγιση από την πλευρά της ΑΕΚ προς τον Σιμόες. Ο Πορτογάλος χαφ δεν είδε τον ατζέντη του να φέρνει πρόταση με υψηλές οικονομικές απολαβές και φαίνεται πως είναι πλέον ιδιαίτερα θετικός για παραμονή στην ΑΕΚ. Πιθανή παραμονή του Σιμόες μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση στο διαθέσιμο υλικό της ομάδας και να ικανοποιήσει τον κόσμο, που περίμενε μεγαλύτερη κίνηση στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου. Υπάρχει αισιοδοξία, μάλιστα, ότι αυτήν τη φορά μπορεί να βρεθεί φόρμουλα και να παραμείνει ο Σιμόες στα κιτρινόμαυρα.

ΠΑΟΚΑΕΚΑντρέ ΣιμόεςSuper League 1