Αθλητισμός|10.01.2022 10:21

Τζόκοβιτς: Mπορεί να του απαγορευτεί η είσοδος στην Αυστραλία για τρία χρόνια

Newsroom

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ εξετάζει αν θα χρησιμοποιήσει την προσωπική του εξουσία βάσει του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόφαση δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος και του επιτραπεί να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο υπουργός Μετανάστευσης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Σέρβου τενίστα, με προσωπική απόφαση. Σε αυτή την περίπτωση, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στη χώρα για την επόμενη τριετία.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Άντονι Κέλι διέταξε την άμεση απελευθέρωση του νούμερο 1 τενίστα Τζόκοβιτς από την κράτηση σε ξενοδοχείο καραντίνας, αφού απέρριψε την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του, με τον δικαστή να κρίνει ότι η απόφαση των αρχών ήταν αβάσιμη.

Αλλά στα τελευταία λεπτά της ακροαματικής διαδικασίας, ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, ο Κρίστοφερ Τραν, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο κ. Χοκ θα εξετάσει τώρα αν θα ασκήσει την «προσωπική του εξουσία ακύρωσης» βάσει του άρθρου 133C(3).

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο κ. Χοκ έχει τώρα τέσσερις ώρες για να αποφασίσει αν θα κάνει χρήση της εξουσίας και ότι το εξετάζει. Εάν ο κ. Χοκ χρησιμοποιήσει την εξουσία του, ο Σέρβος τενίστας θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ακύρωση. Ωστόσο, η εξουσία είναι εξαιρετικά ευρεία και θα ήταν πιο δύσκολο να επιχειρηματολογήσει εναντίον της. Στον Τζόκοβιτς θα μπορούσε να απαγορευτεί η επανείσοδος στην Αυστραλία για τρία χρόνια, εάν χρησιμοποιηθεί η προσωπική εξουσία του υπουργού, σύμφωνα με το δημοσίευμα του theage.

Νόβακ ΤζόκοβιτςΑυστραλίαΑυστραλιανό Όπενειδήσεις τώραβίζα